Vuković i Gandel / - MINISTARSTVO FINANSIJA
23/01/2024 u 15:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vuković - Gandel: Raste interesovanje slovačkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru

Ambasador Slovačke istakao je važnost stabilne Vlade na putu ka EU i pohvalio do sada preduzete korake Vlade na putu ka reformama koje će omogućiti brži integracioni proces, te potvrdio da Crna Gora ima punu podršku Slovačke u tom procesu

Cilj Ministarstva finansija u narednom periodu biće kreiranje osnova za privlačenje stranih investitora i obezbjeđivanje sigurnog ambijenta kao preduslova za pokretanje ekonomskog razvoja na nivou države, saopštio je ministar finansija Novica Vuković   tokom prvog zvaničnog susreta sa ambasadorom Slovačke u Crnoj Gori, Borisom Gandelom.

Vuković i Gandel su razgovarali o mogućnostima jačanja ekonomske i trgovinske saradnje prijateljskih država. Gandel je sa zadovoljstvom konstatovao da raste interesovanje slovačkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru, naročito u dijelu investiranja u  obnovljive izvore energije, budući da su strane direktne investicije iz Slovačke u prethodnom periodu bile na veoma niskom nivou.

Kako je saopšteno iz resora kojim rukovodi Vuković, ambasador Slovačke istakao je važnost stabilne Vlade na putu ka EU i pohvalio do sada preduzete korake Vlade na putu ka reformama koje će omogućiti brži integracioni proces, te potvrdio da Crna Gora ima punu podršku Slovačke u tom procesu.

Iz Ministarstva finansija osvrnuli su se na uspješan projekat, koji je podržan od strane slovačkog Ministarstva finansija kroz UNDP, a odnosi se na  jačanje javnih finansija u Crnoj Gori.

- Prvi ciklus projekta uspješno je realizovan, a u uskoro se očekuje i njegov nastavak, kao i snaženje saradnje dvije zemlje u svim prepoznatim oblastima od zajedničkog interesa, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:19