/ - Веселин Вукотић/Архива Дана
20/04/2022 u 09:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Истрага траје: Прије три године отац вођа шкаљараца убијен на кућном прагу

Како су тада извјештавали црногорски медији, најстаријег Вукотића убио је професионални убица

Прије тачно три године нападач са качекотом ликвидирао је Веселина Веска Вукотића (69), оца Јована и Игора Вукотића, који су означени као наводне вође "шкаљарског клана", на кућном прагу у сачекуши у насељу Доброта у Котору, подсјећа Kurir.rs.

Непознати нападач, подсјетимо, 20. априла 2019. у вечерњим сатима, пришао је Вукотићу испред породичних апартмана у Доброти и у њега испалио више хитаца, након чега је побјегао. Вукотић је пао као покошен и лежао је у локви крви. Црногорски истражитељи су од самог почетка, истрагу усмерили ка "кавачком клану", чији су припадници већ седам година у крвавом рату са "шкаљарцима".

- Истрага иде у два правца, а оба воде ка "кавачком клану". Први је наводно освета за покушај убиства Тамаре Звицер, супруге Радоја Звицера, једног од вођа "кавачког клана", за шта се својевремено теретио његов син Јован, са којим је тада био у колима- наводи извор Куирира. Међутим пред судским органима ове оптужбе одбачене су порив Вукотића. 

- Други правац истраге водио је ка породици Рогановић, чији су чланови означени као високопозиционирани припадници "кавачког клана". Сумњало се да је Вукотић ликвидиран из освете за ликвидацију Владмира Рогановића (32) само неколико мјесеци раније у Бечу.

Како су тада извјештавали црногорски медији, најстаријег Вукотића убио је професионални убица.

- Кобног дана Вукотић се паркирао и изашао из свог блиндираног "аудија". Нападач га је чекао преко пута куће. Када је видео да је Вукотић изашао из возила прешао је улицу, пришао му и испалио осам метака, наводно из полуаутоматске пушке - подсјећа саговорник и додаје:

- Егзекутор је побјегао пјешке, али се сумња да је имао саучесника који је чекао недалеко од мјеста убиства. Камере са Вукотићевих апартмана наводно су снимиле егзекуцију, али истражитеље ни то није довело до убице.

Синови Веска Вукотића тренутно се налазе у бјекству. Иначе, да подсјетимо, рат "кавачког" и "шкаљарског клана", почео је 2014. године пошто је из једног стана у Валенсији нестало 200 килограма кокаина. Нестанак вриједног товара дроге разбио  је до тада јединствену криминалну групу из Котора на два дијела и тада је почео крвави рат у ком је до сада угашено више од 50 живота.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 07:41