/ Секуловић - фото: Иван Петровић
26/08/2021 u 15:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МУП: Нисмо ми укинули забрану Беливуку, то је надлежност Управе полиције

Министарство унутрашњих послова је у пар наврата тражило од Управе полиције податке о наведеном случају и достављени су одговори са ознаком тајности, наводе из МУП-а

Министартсво унутрашњих послова саопштило је да колегијум Министарства није донио одлуку о скидању забране Вељку Беливуку и Марку Миљковићу. МУП је на овај начин демантовао изјаву главног специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића.

- Нити је то било у надлежности овог органа. Будући да је забрана уласка у Црну Гору за Вељка Беливука и Марка Миљковића скинута 28.12.2020. године, једини менаџмент који је то могао урадити је колегијум или менаџмент Управе полиције- речено је из МУП-а на чијем је челу министар Сергеј Секуловић.

Како је појашњено, Управа полиције је у том периоду била самостални орган, а ступањем на снагу Закона о унутрашњим пословима, 3. јула, постала је саставни дио МУП-а.

- Такође, подсјећамо да у том периоду није био садашњи менаџмент Управе полиције и напомињемо да не постоји писани траг те одлуке у виду записника, извјештаја и слично. Министарство унутрашњих послова је у пар наврата тражило од Управе полиције податке о наведеном случају и достављени су одговори са ознаком тајности- истакли су из МУП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 08:28