Privođenje Krstovića / - (PRIVOĐENJE KRSTOVIĆA - FOTO: ŽANA
24/11/2022 u 11:31 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA: Budimir i Marina Krstović nisu lica povezana sa 1,200 kg kokaina

Sudija Vesna Kovačević izrekla je presudu kojom su otac i ćerka nevini i navela da je optužnica u usprotnosti sa dokazima

Budimir i Marina Krstović, otac i ćerka, presudom podgoričkog višeg suda oslobođeni su optužbi za povezanost sa 1,200 kilograma kokaina. 

OBRAZLOŽENJE PRESUDE: Tužilaštvo nije pružilo ni jedan dokaz protiv Krstovića

(VIDEO) Đukanović nakon presude: Krstovići za ovih 15 mjeseci pretrpjeli golgotu

Presudu je izrekla sudija podgoričkog Višeg suda, Vesna Kovačević, koja je od samog početka vodila ovaj sudski predmet. Tužiteljka Tanja Božović nije prisustvovala izricanju presude. Sudija je navela da je optužnica u suprotnosti sa dokazima. 

SUĐENJE ZA 1,200 KG KOKAINA - Đukanović: Tužilaštvo potrčalo za političkim poenom u očima Abazovića

Sjutra izricanje presude Budimiru i Marini Krstović

Nakon što je sudija Kovaćević izrekla da su Budimir i Marina Krstović slobodn, da ne ma dokaza kojima bi se njihova krivica potvrdila, od strane prisutnih članova porodice i prijatelji u znak podrške i poštovanja začuo se palauz.

Sudija Vesna Kovačević je, između ostalog, u obrazloženju presude navela da nema ni jednog dokaza kojim bi se Krstovići mogli proglasiti krivim.  Ona je navela da su za sud Marina i Budimir Krstović nesumnjivo nevini. Takođe, kazala je da sudu nije jasno na osnovu čeka ih Više državno tužilaštvo doovdi u vezu sa kokainom. Podsjetila je na da se u svijetu dešavaju slučajevi da se u poručiocima tovara voća ubaci kokain ali da to nema veze sa njima. Sudija je navela da je stav suda da kokain nije bio namjenjen za Krstoviće i da nije bio namjenjen za Krstoviće i za magacin fime "San Francisko". Na osnovu iskaza svjedoka, sud smatra da je postojala mogućnost i opcija da kokain NN lice, lica izvuku u Luci Bar, kako je to praksa u svijetu i regionu.

Sudija je ukazala i na izjave svjedoka i na izjave službenika policije koji su naveli da je droga otkrivena na moru i da za policiju Krstovići nisu bili sumnjivci. Sudija je dodala da se to vidi i iz odluke policije i tužilaštva da Krstoviće ne stave na mjere tajnog

SUĐENJE KRSTOVIĆIMA -Franović: Optužnice padaju jer se juri za jeftinim političkim poenima

nadzora.

Takođe, sudija je kazala da nije jasno zašto policija nije dala prostora da radnici magacina " San Francisko" otvore tovar i da se vidi kako će reagovati ako ugledaju koakin.

Podsjećamo, pred pomenutim sudom se vodio postupak povodom 1.200 kilograma kokaina koji je pronađen u tovaru banana koje su bile poručene za firmu Krstovića.

Očekuje se da obrazloženje presude u cjelosti bude objavljeno od strane suda i dostupno javnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:18