/ - FOTO: PORTAL DAN/ŽELJKA BOJANIć
24/11/2022 u 12:21 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Đukanović nakon presude: Krstovići za ovih 15 mjeseci pretrpjeli golgotu

On je za portal Dan dodao da su ovaj postupak "pokrenuli" političari i da su svojim izjavama uticali znatno na istražni i tužilački proces

Advokati koji su zastupali Budimira i Marinu Krstović, prokomentarisali su u izjavi za medije osolobađajuću presudu za njihove klijente i uputili poruke za sve činioce vlasti i pravosuđa. Njih su pred sudom zastupali advokati Bojana Franović, Stefan Jovanović i Dragoljub Đukanović.

(VIDEO) OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA: Budimir i Marina Krstović nisu lica povezana sa 1,200 kg kokaina

-Današnja presuda glasi upravo onako kako treba, to jest da su naši branjenici oslobođeni optužbe. To je odbrana od prvog do zadnjeg dana tvrdila, da su nevini. Ovdje je poenta priče izgovoriti i reći da se radi o potpuno nevinim ljudima. Pravite razliku kada izgovarate "nema dokaza" i da je neko " nevin". Obrazloženje sudije Kovačević je hrabro, jasno i glasno. U njemu je rekla sve ono što se propustilo u istrazi i da je tužilaštvo to odradilo do optužnice ne bi došlo....-kazao je advokat Dragoljub Đukanović.

On je na pitanje portala Dan rekao da smatra da na ovu presudu ne treba da bude uložena žalba od strane tužilaštva, ali da će sačekati.

-Porodica Krstović će sigurno pokrenuti sve postupke za naknadu štete. Jer vjerujte, i u moralnom i u materijalnom i u bilo kojem smislu, ova porodica je za ovih 15 mjeseci pretrpjela golgotu- naglašava Đukanović

ZAVRŠNE RIJEČI-Jovanović: Sudija računamo na hrabrost, vratite slobodu Krstovićima

On je za portal Dan dodao da su ovaj postupak "pokrenuli" političari i da su svojim izjavama uticali znatno na istražni i tužilački proces.

Advokatica Bojana Franović  je na pitanje portala Dan  kazala  da misli da je ovaj sudski pretres poruka za policiju i tužilaštvo kako istraga treba da se radi i da im je to sudija Vesna Kovačević pokazala na glavnom pretresu.

SUĐENJE ZA 1,200 KG KOKAINA - Đukanović: Tužilaštvo potrčalo za političkim poenom u očima Abazovića

-Mislim da je vrijeme da  se svi malo uozbilje, da se drže svoga posla i da ne komentarišemo ono što ne znamo da radimo. Najbolja poruka za  političare je danas da se vrate u Skupštinu i da rješe političku krizu u zemlji, da urade što je do njih, a da nas puste da radimo svoj posao. Da ne komentarišu odluke suda, dok ne postanu pravosnažne, nećemo ih ni mi mnogo komentarisati, osim u okviru svojih ovlašćenja- poručila je Franović na pitanje portala Dan povodom tvrdnji odbrane da je ovaj postupak bio trčanje za političkim poenima.

Advokat Stefan Jovanović je kazao da danas ne bi bili tu, da je postupajuća tužiteljka uvažila prigovore i materijale odbrane  već u prvih nekoliko dana istrage.

-Jeste nelogično da za ovoliku količinu droge bude optuženo samo dvoje ljudi i to otac i ćerka...Jasno je od prvog dana bilo da naši branjenici nemaju veze sa izvršenjem krivičnog djela. Jasno je da se optužnica oslanjala na prevodi koji je bio, po našem mišljenju, namješten, fabrikovan. To se vidjelo nakon što je izuzet kao pravno nevaljan dokaz...-naveo je advokat Jovanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:04