Ilustracija / UNSPLASH
21/06/2024 u 16:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Podignuta optužnica za krivična djela učinjena na štetu Opštine Tivat

Specijalno državno tužilaštvo je predalo optužnicu protiv M.K. i R.M., zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i S.Đ., zbog krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

- Iz dokaza prikupljenih u istrazi, koja je prethodila podizanju optužnice, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su okrivljene M.K. i R.M.,  u 2019. i 2020. godini, zloupotrebom svog službenog položaja nanijele štetu opštini Tivat, a određenom pravnom licu pribavile korist, jer su, bez pravnog osnova, prenijele sa opštine Tivat na to pravno lice pravo svojine na objektu i nijesu preduzele radnje u okviru svojih nadležnosti koje su bile dužne da preduzmu, što je za posljedicu imalo da odluka o prenosu prava svojine stupi na pravnu snagu, dok je okrivljeni S.Đ. sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist jer je, zloupotrebom svog položaja odgovornog lica u privrednom društvu, postao osnivač pravnog lica čija je svojina, bez pravnog osnova, objekat na kojem je opština Tivat prethodno imala pravo svojine - navode u saopštenju SDT-a.

Iz SDT dodaju da u skladu sa odredbama Krivičnog zakonika Crne Gore, po kojem će se od učinioca oduzeti  imovinska korist pribavljena krivičnim djelom, u optužnici je stavljen predlog da se od pravnog lica oduzme objekat koji je bio u svojini opština Tivat, kao predmet izvršenja krivičnog djela.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 17:22