/ FOTO: INSTAGRAM
08/11/2021 u 18:42 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сораја Вучелић да плати 600 еура због кршења мјера НКТ-а у Црној Гори

Вучелић и Подгоричанка Маја Милутиновић ухапшене су прошле године због сумње да су без потврде за међуградски саобраћаj дошле у викендицу на Жабљаку

Након што је Основно државно тужилаштво у Пљевљима ставило ван снаге одлуку о примjени института одлагања кривичног гоњења у случаjу Баранке Сораjе Вучелић Масони (33) и Подгоричанке Маjе Милутиновић (32), Основни суд на Жабљаку им је 13. септембра изрекао новчане казне од по 600 еура због непоступања по здравственим прописима за сузбиjање опасне заразне болести.

Предмет се тренутно налази пред Вишим судом у Биjелом Пољу по жалби браниоца окривљених, саопштено је "Дану" из тог суда.

– Основно државно тужилаштво у Пљевљима ставило jе ван снаге одлуку о примjени института одлагања кривичног гоњења у случаjу С.М. и М.М., коjе су лишене слободе због основа сумње да су у Жабљаку 3. маја 2020. године извршиле кривично дjело – непоступање по здравственим прописима за сузбиjање опасне заразне болести – саопштила је Наташа Баjчета, државни тужилац у ОДТ-а Пљевља.

То тужилаштво предлаже да се пред Основним судом у Жабљаку одржи главни претрес и да се окривљене С.М. и М.М. огласе кривим за наведено кривично дjело.

Оне су ухапшене 3. маjа прошле године због сумње да су прекршиле мjере за сузбиjање корона вируса и без потврде за међуградски саобраћаj дошле у викендицу на Жабљаку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 06:18