Foto ilustracija / - FOTO ILUSTRACIJA
06/08/2024 u 11:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Novljanin uhapšen zbog pokušaja ubistva: Nakon svađe nožem ranio sugrađanina

Policija u Herceg Novom uhapsila je N.B. (30) iz tog grada zbog pokušaja ubistva na štetu sugrađanina.

Kako je saopšteno iz policije, on se sumnjiči da je nakon tuče sa operativno interesantnim licem N.I. izvadio iz torbice nož i njime u stomak ubo treće lice koje je pokušavalo da razdvoji tuču.

Uhapšen je i akter tuče N.I. (34) iz Herceg Novog zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

-N.B. je kako se sumnja, navedeno krivično djelo izvršio na način što je 4. avgusta ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Đenovići, opština Herceg Novi, u prisustvu većeg broja lica, stupio u verbalni konflikt sa operativno interesantnim licem N.I., nakon čega mu N.I. zadaje udarac šakom u predjelu vilice, usljed čega N.B. iz torbice koja mu se nalazila za pojasom vadi nož, i njime zamahuje prema N.I., i u tom trenutku oštećenom licu, koji je pokušavao da razdvoji pomenuta lica u konfliktu, nanosi tjelesnu povredu – ubodnu ranu u predjelu trbuha. Nakon toga, N.B. i N.I. nastavljaju verbalni koflikt, da bi se ubrzo zatim udaljili sa lica mjesta, dok je oštećeni od strane prisutnih lica prevezen u zdravstvenu ustanovu radi ukazivanje medicinske pomoći, gdje su mu u izvještaju ljekara specijaliste konstatovane tjelesne povrede, naveli su iz policije.

Kako kažu, ubrzo nakon događaja, službenici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi su uspostavili blokadu užeg i šireg lica mjesta događaja, i prikupili obavještenja, što je rezultiralo brzom identifikacijom osumnjičenog N.B., koji je nakon kraće potrage pronađen i lišen slobode.

Kod njega je u momentu lišenja slobode pronađeno sredstvo izvršenja - nož.

-Protiv N.B. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju i on je priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost. Preduzimajući dalje mjere i radnje po pomenutom događaju, policijski službenici su locirali i lišili slobode N.I. i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu N.B. Priveden je Višem državnom tužilaštvu na dalje postupanje, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 11:48