foto: uprava policije/pištolj / - FOTO: UPRAVA POLICIJE/PIšTOLJ
18/08/2024 u 12:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uhapšen Podgoričanin: Pronađen pištolj sa šest metaka u okviru

Budvanska policija uhapsila je Podgoričanina M.L. zbog oružja. Pregledom njegovog vozila pronađen je i kokain.

- Policija je juče u Budvi sprovela plansku aktivnost – ciljane kontrole u plažnim barovima usmjerene ne operativno interesantna lica, pripadnike organizovanih kriminalnih grupa i njima bliska lica, te na jednoj plaži u mjestu Crvena Glavica kontrolom M.J. (39) iz Podgorice pronašla vatreno oružje – pištolj marke Victor sa šest komada municije u okviru, izbrušenog fabričkog broja- rečeno je iz UP.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu M.J. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružaja i eksplozivnih materija.

- Osim toga, pregledom njegovog vozila pronađena je manja količina materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain, u odnosu na koji događaj je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti iz nadležnosti ovog tužilaštva- navode iz policije.

Protiv njega ćebiti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Od osumnjičenog za nasilje oduzeto 20 komada oružja i preko 9.000 komada municije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 05:57