Mirza Krnić / -ALEKSANDAR JAREDIC
17/09/2024 u 17:21 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krnić: Formiraćemo kancelariju za EU projekte

Preokret u Podgorici insistira da se osnuje posebna Kancelarija za evropske projekte, kako bi osnažili preduzetnike, nevladine organizacije i pojedince koji bi koristili sve potencijale koje nude EU programi, saopštio je Mirza Krnić, kandidat za odbornika na listi Preoket – Ovako više ne može – Srđan Perić.

On je istakao da Glavni grad zbog nedostatka ljudskih resursa povlači veoma mali iznos sredstava iz pretpristupnih fondova Evropske unije, te da su na raspolaganju velika sredstva, koja ostaju neiskorišćena zbog manjka kapaciteta.

– Preokret zato insistira na osnivanju posebne Kancelarije za evropske projekte, koja bi bila zadužena za pripremu i sprovođenje projekata koji se finansiraju sredstvima EU. Sadašnji model, u kojem svega nekoliko službenika obavlja poslove pripreme i realizaicje EU projekata u okviru Službe gradonačelnice je neodrživ.

Ova kancelarija bi imala centralnu ulogu u edukaciji, savjetovanju i pružanju tehničke podrške pri pisanju i implementaciji EU projekata drugim subjektima sa teritorije Glavnog grada. Kancelarije za EU projekte osiguraće da svi, bez obzira na prethodno iskustvo, imaju priliku da doprinesu razvoju zajednice kroz evropske fondove. Naš cilj je da osnažimo preduzetnike, nevladine organizacije i pojedince kako bi iskoristili sve potencijale koje nude EU programi, čime će se direktno podstaći razvoj naše zajednice i ekonomski rast - kaže Krnić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 17:22