/ FOTO: Arhiva
07/10/2024 u 20:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ponavljaju se izbori na dva biračka mjesta u Kotoru, odbijeni svi prigovori u Podgorici

Državna izborna komisija odbila je večeras 15 prigovora koje je podnio Nebojša Vuksanović, punomoćnik Vuka Kadića, nosioca izborne liste „Dr Vuk Kadić - Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu“, na rješenja Izborne komisije Glavnog grada Podgorica

Usvojeni su prigovori Opštinskog odbora DPS-a Kotor i naloženo Opštinskoj izbornoj komisiji Kotor da donese odluku o ponavljanju izbora na dva biračka mjesta - Mircu i Prčanju.

DIK je odbacila dva prigovora Vladimira Jokića, kandidata za odbornika, s obrazloženjem da je već ranije donijela odluku o toj pravnoj situaciji.

Državna izborna komisija (DIK) razmatrala je danas prigovore na izborni proces na lokalnim izborima u Kotoru i Podgorici, koji su održani 29. septembra. 

Pokret Naprijed traži ponavljanje izbora u Tološima, Doljanima, Farmacima, Maslinama...

Pokret Naprijed Vuka Kadića uložio je prigovore koji se odnose na 15 biračkih mjesta u Podgorici, među kojima je i biračko mjesto 27 u Doljanima, gdje predsjednik Biračkog odbora nije razdužio izvod iz biračkog spiska. 

Predsjednik DIK-a Nikola Mugoša naveo je da su prilikom razmatranja ovog pitanja postojala različita mišljenja među članovima Komisije, te nije bilo potpune saglasnosti o tome da li ovaj nedostatak predstavlja dovoljan osnov za usvajanje prigovora.

Komisija je, sa osam glasova "protiv" odbila ovaj prigovor, dok su za njegovo usvajanje glasali predsjednik Mugoša i član Komisije Milisav Ćorić.

Državna izborna komisija ima rok od 24 sata da postupi po prigovoru i donese rješenje kojim se prigovor usvaja ili odbija.

U slučaju odbijanja prigovora, podnosilac se može žaliti Ustavnom sudu. Na višesatnoj sjednici, DIK je izvršila uvid u izborni materijal sa određenih biračkih mjesta i utvrdila da su svi prigovori neosnovani.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. oktobar 2024 21:10