/ Филип Аџић
16/08/2021 u 16:13 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аџић: Мир и стабилност највећи интерес Црне Горе

Очигледно је да неки желе искористити овај догађај као повод за дестабилизацију Црне Горе, наводи Аџић

Потпредсједник Грађанског покрета УРА Филип Аџић поводом најављене хиротоније митрополита МЦП Јоаникија на Цетињу саопштио је да ниједан догађај, било да је политички, вјерски или у организацији појединаца, није вриједан оваквог ризика, тензија и узнемирености грађана.

- Па у складу са тим сматрам да није ни мудро ни одговорно инсистирати да свечаности поводом хиротоније митрополита црногорско-приморског Јоаникија буду на Цетињу. Приоритет свих приоритета треба да буде очување мира и безбједности грађана на Цетињу и у Црној Гори- истакао је он.

Потпредсједник УРЕ Аџић наглашава да је постало дегутантно коришћење Пријестонице, од различитих центара моћи, као монете за поткусуривање.

Додаје да тридесет година ојађени грађани Цетиња не заслужују да буду колатерал ината одређених политичара, демонстрације силе и играња са националним и вјерским осјећањима људи.

- Очигледно је да неки желе искористити овај догађај као повод за дестабилизацију Црне Горе, док извјесни политички субјекти и функционери ово користе као опробан полигон за стицање јефтиних политичких поена- наводи Аџић

Аџић апелује на све политичке субјекте да престану са подгријавањем тензија, ширењем националне и вјерске нетрепељивости, позивајући све на разум и чување слоге међу грађанима Цетиња и Црне Горе.

- На крају, очекујем да ће државни органи бити крајње професионални и организатора свечаности детаљно упознати и упозорити на опасности које овај догађај носи са собом. Имајући у виду чињенице да су у прошлости неки од митрополита хиротонисани ван Цетиња, па чак и Црне Горе, апелујем на Митрополију црногорско-приморску да уважи захтјев највећег броја грађана Цетиња, јер нико не може изаћи задовољан имајући у виду последице које организација тог догађаја може произвести- закључује Аџић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 20:08