Борис Богдановић / - Демократе
19/08/2021 u 12:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Богдановић: Питања о боравку Веље Невоље у Црној Гори и даље остају без одговора

Богдановић тражи од надлежних да хитно испитају Зорана Лазовића како би се утврдиле све чињенице везано за овај случај, а све из разлога коначног разбијања криминалних стега које црногорско друштво држе заробљеним већ 30 година

Борис Богдановић, предсједник Клуба посланика "Мир је наша нација" и члан скупштинског Одбора за безбједност и одбрану каже да, након што је црногорска јавност јуче сазнала да је Полиција поднијела Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву против Вељка Беливука, Марка Миљковића и других лица због основане сумње да су створили криминалну организацију, починили тешко убиство и тешко убиство путем помагања, дужни смо да поставимо неколико питања Зорану Лазовићу и ДПС-у.

- Дакле, према налазима СДТ-а, основано се сумња да су 14.10.2020. – што ће рећи након парламенатрних избора, а за вријеме трајања одлазеће власти ДПС-а - у Даниловграду, осумњичени Б.В., М.М. и Ј.Н. по претходном договору и заједно, лишили живота више лица. Подсјећамо на изјаву Зорана Лазовића од 28.1.2021, дату на пресс конференцији у својству Помоћника директора Сектора за борбу против организованог криминала и корупције, који је том приликом јавности саопштио да „нема потребе да се страхује од присуства држављана Србије Вељка Беливука, познатијег као Веља Невоља и Марка Миљковића јер их инспектори тог сектора "држе на оку" 24 сата дневно“ - рекао је Богдановић.

Он каже да је због тога неопходно поставити неколико питања Зорану Лазовићу и Ддемократској партији социјалиста.

- По чијем налогу је Вељко Беливук скинут са листе лица којима је забрањен улазак у ЦГ?  Поред назначених свирепих операција какве је још задатке и планове имао клан Беливука у Црној Гори и по чијем налогу? Ко су припадници УП који су били задужени за праћење Беливука 24х дневно? Код кога је боравио Беливук током посјете Црној Гори, са киме се све од градјана Црне Горе и припадника безбједносних структура Црне Горе сретао и дружио? Ко је током посјете обезбјеђивао Беливука? Ко је Беливуку био домаћин којег Лазовић помиње у свом обраћању јавности? и Због чега нећете одговорити ни на једно питање? -истиче Богдановић.

Он подсјећа да је Зоран Лазовић након убистава тврдио да споменути злочинци нису „никаква опасност“ по Црну Гору.

- Подсјећамо на ријечи Лазовића: „Истог момента кад смо сазнали да су дошли у Црну Гору, ми смо све урадили, довели њих и њихове домаћине у Одјељење безбједности (ОБ) Котор, обавили информативне разговоре, тражили да нам кажу разлоге доласка. Ако нијесу непријатељи Црне Горе, нема потребе да од било кога страхујемо. Беливук и Миљковић ће бити под присмотром Сектотра за борбу против криминала 24 сата и наравно да ћемо их у сваком покушају спровођења криминалне активности спријечити", казао је Лазовић на заједничкој конференцији за медије Управе полиције и Специјалног државног тужилаштва (СДТ).“ Осим огавне изјаве да за њих регионални касапин који видимо на најмоструознији начин убија људе „Беливук није непријатељ“ Црне Горе, јавне тврдње Лазовића да су били под присмотром 24х наводе логички на закључак да онда једино они могу знати кога су, када, зашто и по чијем налогу убили - истиче посланик Демократа.

Богдановић тражи од надлежних да хитно испитају Зорана Лазовића како би се утврдиле све чињенице везано за овај случај, а све из разлога коначног разбијања криминалних стега које црногорско друштво држе заробљеним већ 30 година.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:31