Божовић / Фото: Срђан Бољевић
07/03/2022 u 13:36 h
Sanja PrelevićSanja Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Божовић за "Дан": У мутној води најбоље пливају политички сомови

У овом политичком блату у Црној Гори најбоље се сналазе политичари који су слични тој риби, а мисле да ће се пливајући кроз то политичко блато и скупљајући по дну мрвице сакрити и да то нико неће видјети, казао је посланик ДФ-а

Посланик Демократског фронта (ДФ) Мило Божовић изјавио је да постоје најаве грађана да ће незадовољни евентуалним избором мањинске владе уз подршку Демократске партије социјалиста организовати протесте, а могуће и немире и најавио да ће ДФ бити уз њих и покушати да "заустави ту издају".

Божовић је у разговору за "Дан" рекао да ће ДФ између грађана и институција увијек изабрати грађане и оцијенио да би учешће Социјалистичке народне партије у мањинској влади била класична превара и издаја изборне воље грађана исказане на изборима у августу 2020. године.

– Уколико ова мањинска влада буде изабрана у парламенту, сигурни смо да послије тога слиједе грађански протести и немири у Црној Гори, ДФ ће као и увијек, ако буде морао да бира између народа Црне Горе и институција, изабрати народ и бићемо са народом сигурно и у протестима и у свему што буде требало да се заштите грађани – истакао је Божовић.

Додао је да ће ДФ, као и до сада, користити све легалне и демократске методе и "покушати да зауставимо ову издају изборне воље грађана Црне Горе."

- У мутној води, у муљу најбоље пливају сомови. Тако се и у овом политичком блату у Црној Гори које нам се дешава свима најбоље сналазе политичари који су слични тој риби, а мисле да ће се пливајући кроз то политичко блато и скупљајући по дну мрвице сакрити и да то нико неће видјети. Овдје је ситуација јасна – Социјалистичка народна партија, ако уђе у ту такозвану мањинску нелегалну владу, коју би подржао ДПС, издала би саму себе, издала би све своје бираче и што је најтеже све гласаче коалиције Заједно за будућност ЦрнеГоре на чијим гласовима су добили скупштинске мандате – навео је Божовић.

Он је указао да ДФ "не би ми имао никакав проблем да је СНП на прошле парламентарне изборе изашао само са својом листом и јасно саопштио грађанима да би били спремни да прихвате подршку ДПС-а, па онда да освоје пет мандата у скупштинском сазиву и да са њима раде шта хоће".

– Овако, са пет мандата добијених у оквиру заједничке листе коалиције Заједно за будућност Црне Горе чији је главни циљ био рушење режима Мила Ђукановића, то је неприхватљиво и вид преваре наших бирача и бирача који су подржали заједничку листу коалиције За будућност Црне Горе – додао је.

Коментаришући наводе неких политичара да би СНП прихватањем подршке ДПС-а у мањинској влади у којој би партиципирао рехабилитовао партију Мила Ђукановића, Божовић је казао да би "СНП направио потез који би у односу нa ДПС дефинитивно значио вид оживљавања и рехабилитације ДПС-а".

– Ово би дало ваздуха ДПС-у и времена да се консолидују и да већ на парламентарним изборима, које су они замисли заједно са предсједничким идуће године створе опцију која би била прихављива за више актера политичке сцене – казао је Божовић.

Говорећи о насловима неких медија да су западни дипломате јасно поручили да ДФ није пожељан партнер у Влади, Божовић каже да их људи у ДФ-у нијесу тако доживјели.

– Те поруке нијесу биле ни јасне до краја, дефинитвно имамо одређену задршку западних дипломата према Демократском фронту, али сматрам да је то посебно искоришћено у партијама које су освојила много мањи број гласова од ДФ-а на изборима и покушавају да то представе као велики проблем, а у ствари је само један ту интерес тих партија и странака а то је да са малим бројем мандата у Скупштини приграбе што већу власт у Црној Гори и што више функција. То је одличан алиби да неко ко има три или четири посланика у Скупштини тражи мјесто премијера Владе Црне Горе – сматра Божовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 01:25