Миодраг Ћупић / -фото: ДПС
21/04/2022 u 11:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ћупић: Преданим радом локалне власти, значаjно побољшан квалитет живота у Даниловграду

Вриjедност инвестициjе износи око 4 милиона еура, а учешће Општине Даниловград за наведену експроприjациjу земљишта износи милион еура, казао је члан Извршног одбора ДПС Даниловград

Након што jе у претходном периоду реконструисан тзв. „Стари пут“ у комплетноj дужини од Даниловграда до Подгорице, при краjу су радови и на реконструкциjи магистралног пута Подгорица-Даниловград коjи ће представљати модерну саобраћаjницу булеварског типа са четири коловозне траке, поручио је одборник и члан Извршног одбора ДПС Даниловград Миодраг Ћупић.

- Без обзира на то што су ова два значаjна путна правца реконструисана или су у завршноj фази реконструкциjе, то ниjе сприjечило локалну самоуправу да препозна реконструкциjу Мартинићког пута у дужини од 8,6 км, као jедан од кључних развоjних приоритета, па jе као такав и уврштен у Стратешки план развоjа Општине Даниловград 2019-2023 године. Већ наредне, 2020. године, отпочеле су активности на реализациjи овог проjекта. Управа jавних радова спроводи Уговор за радове на реконструкциjи, док jе обавеза Општине Даниловград да обезбиjеди средства неопходна за поступак експроприjациjе земљишта за потребе проширења пута - казао је Ћупић.

Он је додао да вриjедност инвестициjе износи око 4 милиона еура, а учешће Општине Даниловград за наведену експроприjациjу земљишта износи милион еура.

- У 2021. години, Општина jе обезбиjедила 460 хиљада еура и та средства су депонована на посебан рачун Министарства финансиjа и социjалног старања, од чега jош увиjек ниjе утрошено 175 хиљада еура. Узимаjући у обзир значаj тог пута за велики броj људи коjи живе у том краjу, за све већи броj инвеститора у области привреде, од чега посебно издваjамо развоj пољопривредне дjелатности, као и инвеститора у области услуга и туризма коjе таj краj посjедуjе (риjека Зета, Мартинићка градина, Спушка главица, Спомен дом Мартинићке битке, манастир Ждребаоник), локална самоуправа jе усмjерила активност ка што бржем завршетку радова на реконструкциjи споменутог пута - истиче Миодраг Ћупић.

Како истиче, услед непредвиђених околности изазваних пандемиjом ковид-19, као и неким одлукама Владе Црне Горе коjе су негативно утицале на пуњење буџета локалних самоуправа, а не жељећи ни по коjу циjену да успоримо процес овог важног проjекта, "Општина jе одлучила да преузме додатну одговорност у рjешавању овог питања, те обезбиjеди средства у износу од 500.000 еура, коjе су неопходне за окончање поступка експроприjациjе".

- Очекуjемо да ће наша озбиљност, одлучност, агилност и ажурност везана за оваj важни инфраструктурни проjекат, постаћи и остале субjекте коjи су укључени да даjу своj не мањи допринос - закључио је члан Извршног одбора ДПС Даниловград Миодраг Ћупић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 03:37