Даниловић  / -Фото: Ненад Мандић
12/07/2021 u 14:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Нико да зарида над крвавом Великом и пивском Долом, а Ђукановић носи табуте по Сребреници

Притом никада није понио сандук свога војника допремљеног са дубровачког ратишта, поручује лидер Уједињене

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић прокоментарисао је то што је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић јуче носио табуте погинулих у Сребреници, уз питање како уопште умије да носи табут неког сребреничког младића, а да никада није понио сандук свога војника допремљеног са дубровачког ратишта.

- И то војника који је отишао да погине јер си га ти куражио да брани Велику Домовину?- пита се Даниловић. 

Како је казао, јуче на 26-годишњицу золочина у Сребреници политичка Црна Гора била је присутнија него сви други заједно.

- Постоје само двије могућности зашто је било тако: или смо искрено погођени тим крвавим страдањем – дозвани и покајани четвртину вијека потом, или смо највећи лажови у региону? Kо се игра смрћу и душама мртвих тај је давно испробао играње и поигравање судбинама живих. Научио сам то давно, у дјетињству још, и зато јавно кажем; не вјерујем вам. Не вјерујем посебно ономе који је тих година ћутао или тога дана безбрижно љетовао. Него, лако ћемо за моје невјеровање ако су се, у међувремену, срца очистила гријеха чињења, нечињења и ондашње тишине. Дотакнути табут није исто што и дотурити гориво по шверцерским цијенама- наводи Даниловић. 

Подсјетио је да ноједна жива политичка, државничка, глава није клекла у Јасеновцу, није ни у Шумарицама, није на Голом Отоку јер је ваљда било давно и „далеко“.

-  Али нико од „наших“ и од „њихових“ није заридао на Долима Пивским или над великом, крвавом и страшном Великом чије је страдање још увијек затрпано неподношљивим лагањем. Kако је могуће да нас погоди крваво страдање Сребренице али да не видимо и гробове око Сребренице, прије и послије ње. Kако је могуће да нас сваке године погађа у срце убијање око Црне Горе, а да за убијаном Црном Гором није никад канула државничка суза покајања, суза у име свих нас који смо заборавили из страха или користи невине жртве злочиначких пирова? Зашто никада и никоме нисмо тражили да се у име „њихових злочинаца“ поклони над нашом неодраслом дјецом? Kако сте тада лагали лажете и данас- поручује Даниловић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 13:36