фото Демократе / - фото Демократе
05/12/2021 u 16:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе поднијеле пријаве против пет особа: Тврде да су противправно гласали у Мојковцу

Демократе истичу да су они пријавили пребивалиште у општини Моjковац, иако се на тоj адреси ниjесу настанили

Демократска Црна Гора поднијела је кривичне пријаве против Михаила Брауновића, Милана Дрљевића, Шефка и Алмира Токовића из Колашина, а имају пребивалиште у Мојковцу, као и Фахрудина Бећирбашића из Бијелог Поља са пребивалиштем у Мојковцу, јер су противправно гласали на изборима, саопштили су из ове партије.

 - Брауновић Михаило дана 02.11.2021. године, Дрлjевић Милан, Токовић Шефко и Токовић Алмир дана 08.11.2021. године и Бећирбашић Фахрудин дана 09.08.2021. године, надлежном органу МУП-а подниjели неистиниту приjаву пребивалишта на горе наведеним адресама у Моjковцу, како би доводећи у заблуду надлежни државни орган били уписани у бирачки списак и противправно гласали на изборима у Моjковцу коjи се одржаваjу на дан 05.12.2021. године, чиме су извршили кривично дjело – навођење на овjеравање неистинитог садржаjа  из члана 415 Кривичног законика Црне Горе - наводи се у пријави.

Демократе истичу да су они пријавили пребивалиште  у општини Моjковац, иако се на тоj адреси ниjесу настанили, са евидентном намjером да на основу тако приjавлjеног пребивалишта буду уписани у бирачки списак општине Моjковац и гласаjу на изборима који се данас одржавају.

 - Доводећи у заблуду надлежне државне органе именовани су уписани у бирачки списак општине Моjковац и то: Брауновић Михаило, Дрлjевић Милан и Бећирбаших Фахрудин, на бирачком мjесту бр. 1. а Токовић Шефко и Токовић Алмир на бирачком мjесту бр. 18. Поступаjући на наведени начин именована лица оставаруjу бирачко право на изборима 05.12.2021. године у општини Моjковац, иако су знали да jе њихова приjава пребивалишта у општини Моjковац неистинита, и да jе поднесена исклjучиво ради противправног остваривања бирачког права - додају Демократе-

Имаjући у виду наведено захтиjевају да Основно државно тужилаштво одмах спроведе потребне радње,  у складу са законом утврди тачно мjесто пребивалишта именованих лица, и на основу укупно утврђеног чињеничног стања предузме мjере на утврђивању њихове кривично-правне одговорности због почињеног кривичног дjела из члана 415 Кривичног законика Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:43