Кнежевић, Мандић и Медојевић (илустрација) / - И. Дробњак
03/08/2021 u 14:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Кривокапић обезличио побједу и потписао дебакл Владе и државе

Кривокапић, како наводе из политичког савеза, суочен са стрмоглавим падом свог рејтинга говори да је спреман да потпише Темељни уговор, не објашњавајући ни када, ни какав, ни под којим условима

Очигледно растерећен од основних моралних скрупула и елементарног људског и политичког обзира, а наслоњен на претпоставку да је народ Црне Горе глуп и кратког памћења, Здравко Кривокапић је јуче у још једном свом поправном саопштењу, оборио рекорд у количини произведених лажи, саопштено је из Демократског фронта.

Како наводе, да је лаж олимпијска дисциплина, Кривокапић би сигурно био награђен медаљом, али, додају, сигурни су да ће бити награђен од "својих иностраних шефова који су у својим државама трећеразредни секретари".

- Здравко Кривокапић каже да нас је позивао у владу и нудио десетине министарстава. По страни то што је ово пласирао тоном, као да се ради о некаквом његовом штанду на пијаци а не мукотрпно зарађеној и оствареној побједи народа, посебно упада у очи бруталност изговорене лажи. Звао нас је, каже, у владу, мислећи да су сви заборавили да је у првим мјесецима након избора јавно тврдио да би улазак ДФ-а у владу “оборио реноме и углед будуће владе”. Блатио нас је, оговарао и опањкавао у регионалним медијима, стидећи се и Српске куће у којој је имао кабинет, и Коалиције на чијем је челу био, и народа који је за нашу Коалицију гласао.

Стидио се, а удварао свему и свакоме против чега је народ био и гласао. А то чини и сад. Спочитава нам “утицај Рашка Коњевића”, он, који је прије свега пар мјесеци на првом премијерском сату, јавно исказивао дивљење Рашку Коњевићу и саопштавао жељу да би га волио видјети у својој партији. Говори да смо ДПС тридесет година на власти држали ми, против којег је ДПС упрегнуо и пендрек и сузавац и лисице, и физички и медијски и политички прогон. То нам говори он, дугогодишњи државни, универзитетски ухљеб, који до прије годину дана није виђен ни на једном грађанском и политичком протесту. Али је зато био редован гост на прославама самозване ДПС елите. Подсјећа да побједа припада и онима који су ноћили на улици, подсјећа он који на улици никада није ноћио, већ гунђао и ружио оне који јесу, због гужви у саобраћају. Без срама. Без стида. Прст у око народу и држави - наводе из ДФ-а.

Кривокапић, како наводе из политичког савеза, суочен са стрмоглавим падом свог рејтинга говори да је спреман да потпише Темељни уговор, не објашњавајући ни када, ни какав, ни под којим условима и одредбама.

- Здравко Кривокапић је највећа антиреклама за цркву, јер представљајући се за вјерника, уноси немир и разоцарење медју истинске вјернике који не желе да се изједначавају с једним преварантом и апотекарем лажи и обмана. Манипулишући састанком у Острогу, Здравко Кривокапић у ствари жели прикрити чињеницу да је на Сабор СПЦ дошао у стању алкохолисаног растројства, и заједно са својим мезимцем Спајићем, уз неартикулисану вику и мумлање, преварио патријарха и све владике, али и вјерујући народ. Обећава, као што је обећавао и поправљање односа са Србијом, укидање санкција Русији, обрачун са корупцијом и криминалном, и тако даље у недоглед. Истина је да ријеч Здравка Кривокапића не вриједи ништа. Знају то и његови дојучерашњи сарадници који га напуштају, а знају то и они које позива за савјетнике у свој кабинет, а који га листом одбијају, знајући да се иза сваке његове ријечи крије нека превара - наводи се у саопштењу.

Кривокапић је, како оцјењују, учинио све да обезличи побједу и претвори је у плијен себе и своје породице и најближих сарадника.

- А издају, лаж, превару и властохлепље, представи као усуд Црне Горе и тиме оправда своје политичко непочинство. Има свега и свачега у Кривокапићевом саопштењу, само нема истине, па је потписивањем јучерашњег саопштења, потписао само још један свој људски, али нажалост и политички дебакл своје владе и наше државе - наводи се у реаговању Демократског фронта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:33