Демократска партија социјалиста / - фото: ДПС
14/07/2021 u 17:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Кривокапић намjерно замjењуjе тезе

Из те партиjе су казали да ниjе баш наjjасниjе шта jе Кривокапићу засметало у тврдњи да нема помирења са пропагаторима фашизма у структурама власти

Премиjер Здравко Кривокапић намjерно замjењуjе тезе и има проблем са вриjедносним системом, антифашизмом и предсjедником Црне Горе Милом Ђукановићем, оциjенили су из Демократске партиjе социjалиста (ДПС).

Из те партиjе су казали да ниjе баш наjjасниjе шта jе Кривокапићу засметало у тврдњи да нема помирења са пропагаторима фашизма у структурама власти.

– Да ли би се он мирио са пропагаторима фашизма или пак не вjеруjе да их има у структурама власти – упитали су из ДПС-а.

Ако Кривокапић, како су додали, тражи пропагаторе идеjе фашизма, а под тим поjмом се подразумиjева и наjгори облик шовинизма, али и величање равногорске идеологиjе, коjу су учесници злочиначких ратова деведесетих прихватили као своjу претходницу, онда нек се окрене око себе, а и повремено погледа у огледало.

У ДПС-у сматраjу да они коjи Кривокапића држе на позициjи предсjедника Владе, демонстрираjу управо фашизам када негираjу геноцид, када ратне злочинце и убице проглашаваjу за хероjе, када релативизуjу скрнављење споменика антифашиста, када сараднике фашиста проглашаваjу за хероjе и свеце.

–Уосталом, не чуди нас овакав вриjедносни систем премиjера коjи тековине владавине ДПС-а, а то су очувани мир, вjерски и етнички склад, економски суверенитет државе, обнављање независности, учлањење у НАТО, кандидатуру за чланство у ЕУ - негативно квалификуjе – казали су из ДПС-а.

Према њиховим риjечима, неко ко jе своj мандат започео реваншизмом, чистком неподобних, отказима за све коjи ниjесу били по мjери клерикално-националистичке Владе, логично има проблем да препозна шовинизам и фашизам у своjим редовима.

–Уосталом, онаj ко одавање почасти сарадницима окупатора сматра –мjером помирења– као што jе то недавно изjавио Кривокапић, наравно да има проблем са вриjедносним системом, и показуjе потребу да своjе мане и недостатке другима приписуjе– рекли су из ДПС-а.

Из те партиjе су казали да Кривокапићев трактат, коjи, како су навели, обилуjе на силу накалемљеним, политикантским оптужбама на рачун предсjедника државе, jедино могу разумjети као покушаj да прекрати вриjеме у дану када jе циjела антифашистичка Црна Гора славила.

– А он смишљао како да замиjени тезе и себе аболира од питања - зашто црногорски премиjер грађанима ниjе честитао 13. jул - Дан државности Црне Горе – закључуjе се у реаговању. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 01:16