DPS / - DPS
19/10/2024 u 16:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS Žabljak: Sjednice Skupštine održavati uz prisustvo medija

Odbornici Demokratske partije socijalista u Skupštini opštine Žabljak tražli su zakazivanje sjednice SO zbog pitanja od hitne važnosti, saopšteno je iz opštinskog odbora te partije.

- Još 19. avgusta ove godine podnijet je akt kojem nije udovoljeno, a 08. 10. 2024. godine zatražili smo da se u dnevni red redovne sjednice uvrste i tačke koje smo predložili i to: Informacija o stanju u NP “Durmitor”; Informacija o investicionim radovima u ovoj godini sa naglaskom na investicije u centru grada; Informacije o divljoj gradnji, kao i Izmjene cjenovnika vezano za povoljnosti lokalnog stanovništva za usluge Parking servisa - navodi se u saopštenju.

Nažalost, ocjenjuju, nijedan od ovih predloga nije uvršten u dnevni red sjednice.

- Iako se ova pitanja nijesu našla na dnevnom redu naredne sjednice, odbornici DPS-a će kroz odbornička pitanja, diskusije i slobodan pristupa informacijama tražiti odgovor na postavljena i egzistencionalna pitanja stanovnika opštine Žabljak - kazali su iz DPS Žablak.

Pored pitanja koja su tražena da se uvrste u dnevni red sjednice, dodaju, tražiće odgovore i za: Prekoračenje radova u Centru grada od preko 100 dana što je ozbiljno ugrozilo funkcionisanje tokom čitave ljetnje turističke sezone; Kvalitet ugrađenog asfalta u centru grada, koji nezadovoljava tehničke normative i koji se ugrađivao bez nadzornog organa. Prve kiše su već pokazale loš kvalitet izvedenih radova. Zahtijevamo stručnu analizu izvedenih radova u centru Žabljaka, kako bi se utvrdili propusti i osiguralo da se ovakve greške ne ponove u budućnosti; Nepostavljanje informativne table o izvođaču radova što je suprotno Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata; Problemi sa snadbijevanjem ogrijevnim drvetom za mještane poddurmitorskih sela, kako u zonama kojima gazduje Nacionalni park „Durmitor“ tako i u nadležnosti Uprave za šume.

- Zbog važnosti ovih tema, odbornici DPS-a Žabljak zahtijevaju prisustvo medija na narednoj sjednici Skupštine opštine, kako bi građani Žabljaka i šira javnost bili upoznati sa problemima koji su tiču našeg grada - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. oktobar 2024 16:11