/ Са конгреса БС-а (архива), фото: Лазар Ружић
22/05/2021 u 08:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Форум младих и Форум жена БС-а Подгорица напуштају странку

Ретроградна и превазиђена политика, базирана на остваривању личних интереса врха БС-а и профитирању на рачун свог народа, потенцирањем подјела у друштву, не може имати подршку младих људи, поручили су Пепељак, Лукач и Међедовић

Предсjедник Форума младих БС Подгорица Емир Пепељак и његов замjеник Денис Лукач, заjедно са чланством, подносе оставке на све функциjе и напуштаjу БС.

Предсjедница Форума жена БС Подгорица Индира Међедовић, заjедно са чланицама коjе диjеле исто мишљење, такође не виде себе у недомократском страначком амбиjенту гдје jе изношење другачиjег става и мишљења непожељно.

- Овом приликом, jавним саопштењем, желимо да искажемо незадовољство и неслагање са актуелном политиком БС.

Ретроградна и превазиђена политика, базирана на остваривању личних интереса врха БС-а и профитирању на рачун свог народа, потенцирањем подјела у друштву, не може имати подршку младих људи. Своjу будућност видимо у Црноj Гори, а не у иностранству, гдје нас оваква политика гура и води, на шта смо годинама упозоравали - поручили су Пепељак, Лукач и Међедовић.

Предсjедница Форума жена БС Подгорица каже да су неразумиjевање и неуважавање сензибилитета женске популациjе, недостатак слуха за потенциjал коjи имаjу млади и жене, недавањем довољно простора за њихову афирмациjу резултирали овим чином.

- Спремни смо да своj допринос у реформи и демократизациjи друштва дамо подршком прогресивним и напредним снагама, са jасном визиjом Црне Горе као модерног друштва са jеднаким шансама за све њене грађане - навели су Пепељак, Лукач и Међедовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:55