Nimrod Rinot i Filip Ivanović / Vlada
09/10/2024 u 15:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ivanović sa Rinotom: Crna Gora poziva na traženje trajnog rješenja krize na Bliskom istoku

Crna Gora će nastaviti da poziva sve strane i aktere na primirje i na posvećenost iznalaženju političkog i diplomatskog rješenja, kao jedinog održivog i trajnog rješenja krize na Bliskom istoku - kazao je Filip Ivanović, potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove, tokom sustera sa počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu Nimrodom Rinotom.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o dešavanjima na Bliskom istoku. Ivanović je naglasio zabrinutost zbog konstantne eskalacije tenzija u tom regionu i realnog rizika od širenja sukoba.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora i Izrael razvijaju odnose na bliskim i stabilnim osnovama i posebno istakli uspješnu saradnju u oblastima ekonomije, investicija i turizma. Pozdravili su rastući interes izraelskih kompanija za ulaganje u Crnu Goru i njihovo sve veće prisustvo u našoj zemlji. 

Konstatovano je da je tekuća godina bila rekordna po broju izraelskih turista u Crnoj Gori. Gospodin Rinot informisao je potpredsjednika Ivanovića o uvođenju direktnih letova na relaciji Tel -Aviv – Podgorica van ljetnje turističke sezone, što otvara velike mogućnosti za crnogorsku zimsku turističku sezonu.

Rinot: Od oktobra direktni letovi između Podgorice i Tel Aviva

Potpredsjednik takođe je istakao da Crna Gora pridaje veliki značaj radu i djelovanju Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, koja nesumnjivo daje značajan doprinos multikulturalnom karakteru crnogorskog društva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. oktobar 2024 15:14