/ - IZVOR: N
04/02/2022 u 12:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Конатар: Не буде ли мањинске владе, идемо на изборе

Влада Здравка Кривокапића је имала своју историјску улогу, јер је то прва влада после тридесетогодишње владавине ДПС-а. Покрет, навео је он

Милош Конатар, потпредсједник покрета "УРА", изјавио је у емисији "Studio N1 Live" да је уверен да ће на данашњој сједници Скупштине Црне Горе актуелна Влада Црне Горе и премијер Здравко Кривокапић изгубити подршку скупштинске већине. Он је демантовао спекулације да ће се након изгласавања неповјерења Демократска партија социјалиста вратити на власт.

-Влада Здравка Кривокапића је имала своју историјску улогу, јер је то прва влада после тридесетогодишње владавине ДПС-а. Покрет УРА, Дритан Абазовић и платформа „Црно на бијело“ су одиграли кључну улогу приликом избора и концепта ове владе. Она је по својој природи била транзициона влада, која је требало да резултира ту смјену ДПС-а.  У овом тренутку после гоидину и два мјесеца постојања, због објективних и субјективних разлога, досегла је свој лимит- сматра Конатар

Он је додао да је ова влада „доживјела блокаду“ код евроинтеграција.

-Није данас питање хоће ли бити изгласано неповјерење у парламанте, хоће, и ми смо рекли да је 42. влада Здравка Кривокапића завршила свој мандат. Али, видјећете колико ће посланика подржати владу. Ја очекујем да ће то бити 11 или 12 посланика од 81. И то вам говори зашто је ова влада ударила у зид- истакао је Конатар.

Додаје да нова влада треба да настави економске реформе и борбу против организованог криминала, као и да мора исправити све оне лоше ствари које је направила претходна.

Он демантује везу са Милом Ђукановићем и ДПС-ом и додаје да ће у новој мањинској влади неће бити ДПС-а.

-То је манипулација која се покушава пласирати. ДПС се не враћа на власт, ДПС неће бити дио владе, нити ће њихови фунцкионери бити на извршним функцијама-изричит је Конатар.

Казао је да не зна да ли ће посланици ДПС-а подржати нову, мањинску владу.

-Уколико мањинска влада не добије подршку Скупштине црне Горе идемо на изборе- истакао је гост Н1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:25