Кривокапић / Фото: Иван Петровић Ипе
15/08/2021 u 17:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kривокапић: Вељовић распирује нетрпељивост међу народом, позивам Тужилаштво да реагује

Његово понашање је недопустиво, а ћутање предсједника државе Мила Ђукановића срамотно и опасно, поручује премијер

Предсједник Владе Здравко Kривокапић реаговао је на колумну бившег директора полиције, а актуелног савјетника предсједника Црне Горе Веселина Вељовића за Побједу у ком се наводи да је "дужност свих грађана Цетиња и осталих грађана Црне Горе да у првим данима септембра буду заједно на Цетињу".

Кривокапић је казао да Вељовић наставља да својим изјавама распирује нетрпељивост међу грађанима Црне Горе.

- Свако мало је у средишту нечега што закон третира кроз кривично законодавство. Слобода говора и слобода јавног окупљања загарантоване су Уставом, али Веселин Вељовић не користи слободе, него их злоупотребљава. Под кринком слободе говора отворено се мијеша у рад полиције и њене Уставне надлежности. Позив на, како је казао, свету дужност и обавезу сваког припадника сектора безбједности да одбије свако неуставно и незаконито наређење тренутних острашћених појединаца који могу злоупотријебити институције и своје позиције, није ништа друго него позивање на подривање Уставног поретка- навео је премијер. 

Истакао је да се све службе безбједности, за разлику од времена Вељовића, сада стриктно држе Уставних одредби и посвећене су заштити Уставног поретка и стабилности државе.

- Вељовић није обичан грађанин Црне Горе, он је савјетник предсјеника државе па се може схватити да предсједник  преко свог савјетника позива грађане на етничке сукобе. Такво понашање је недопустиво, према нашем законодавству и кажњиво, а ћутање предсједника државе Мила Ђукановића је срамотно и опасно. Манир по ком Ђукановић из сваког скандала излази чистих руку јер их други прљају за њега је ствар прошлости. Нема више никога и ничегаа иза кога или чега се он може сакрити, па ни од кривичне одговорности- додао је премијер. 

Према његовим ријечима, ограђивање Демократске партије социјалиста, је, заправо право разоткривање тројства Вељовић-ДПС-комитске и друге организације које се константно служе Вељовићевом реториком.

- Узалудан је покушај ДПСа да себе прикаже “чистом” у намјери дизања тензија и покушају да заоштре ситуацију када нема чак ни њихове присталице која није свјесна да стоје иза свега, а вјерујем, сваког часног човјека је срамота од партије којој је вјеровао. Kада сам недавно казао да Веселин Вељовић организује и руководи групом изгредника који себе зову комитама, Вељовић је тврдио супротно. Јуче је освануо снимак који потврђује сваку моју ријеч и на ком се види да је Вељовић “газда” комитског скупа. Kао предсједник Владе, бившег директора Управе полиције, а садашњег савјетника предсједника државе Веселина Вељовића упозоравам да његови пипци не допиру више до иједне службе, али да службе имају све податке који су им потребни за чување реда и мира. Желим да вјерујем да ће Врховно државно тужилаштво, као институција задужена за заштиту Устава и закона наше земље, ђеловати професионално и правдољубиво, не поданички или договорно, иако је ријеч о миљенику и миљеницима бившег режима", наводи се у реаговању премијера Kривокапића- закључио је Кривокапић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 10:04