Одборник СО Бар Момчило Лековић / - фото: Демократе
10/06/2021 u 21:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лековић: И jедни, и други и трећи Баране третираjу као таоце

Заjеднички циљ сваког политичког субjекта коjи мисли добро овом граду мора бити смjена ДПС-а и свађалачке политике коjу ова партиjа води и заговара, истиче Лековић

Данашње двочасовно скупштинско засиjедање, приказало jе конституенте коалициjе ДПС-СД-БИРАМ БАР-БС у правом свиjетлу, као посвађане „рогове у врећи“ коjе тренутно вежу искључиво ситни интереси и додиjељене функциjе, казао је предсjедник клуба Одборника Демократа Бар Момчило Лековић.

Лековић је истакао да је изненадни прекид данашњег засиjедања, након само пар тачака дневног реда, оставио већину одборника у чуду, а рекло би се понаjвише одборнике ДПС-а коjи после дужег времена у барском парламенту немаjу надмоћ какву су годинама имали.

– Само jедна одржана сjедница Скупштине општине у 2021. години наговjештавала jе да међу коалиционим партнерима не цвjетаjу руже, а данашњи прекид друге овогодишње сjеднице наговиjестио jе тотални распад коалициjе коjи jе сада дефинитивно на помолу – додаје Лековић.

Очигледно jе да и jедни, и други и трећи општину Бар и њене грађане у овом тренутку третираjу као таоце, без храбрости да изађу на приjевремене изборе и измjере подршку коjу имаjу односно немаjу у овом граду.

– Истичемо да у трогодишњем управљању барском општином, сваки конституент власти мора подниjети jеднако бреме када jе владање у питању, без изузетака. Увjек смо истицали да само отклон од политике ДПС-а и обавезивање да се са Демократском партиjом социjалиста неће правити било каква предизборна и постизборна коалициjа, за оваj град може значити добро и бољитак. Заjеднички циљ сваког политичког субjекта коjи мисли добро овом граду мора бити смjена ДПС-а и свађалачке политике коjу ова партиjа води и заговара – истиче он.

Одборнички Клуб Демократа, сада у измиjењеном саставу, наставиће да буде принципиjелан и конструктиван као што jе то био и до сада. Сваки допринос и помоћ смjени овог тродецениjског локалног режима сматраћемо успjехом и побjедом свих грађана Бара, без обзира на вjеру, нациjу или неку другу различитост, закључује Лековић у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:57