/ - Либерална партија
17/05/2021 u 13:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Стални напади на патриотске скупове, полиција не реагује

Либерална Партија инсистира да се утврди ко су појединци и групе које су синоћ нападале колону возила и грађана Главног града који су са истакнутим државним заставама и уз химну Црне Горе прошли градом

Либерална партија најоштирје осуђује, како су саопштили, гнусне и хулиганске нападе на колуну возила са истакнутим државним заставама у Подгорици.

- Питамо државни врх предсједника техничке владе Кривокапића, министра унутрашњих послова у техничкој влади Секуловића, шефа АНБ Вукшића, државно тужилаштво, НВО сектор, политичке партије, је ли ово та ослобођена Црна Гора коју сте нам донијели и је ли ово судбина која чека Црногорце у својој јединој домовини? - навели су из Либералне.

Либерална Партија инсистира да се утврди ко су појединци и групе које су синоћ нападале колону возила и грађана Главног града који су са истакнутим државним заставама и уз химну Црне Горе прошли градом.

- Либерална Партија тражи хитну реакцију полиције и тужилаштва и покретање истраге са циљем идентификовања нападача њихових инсписратора и налогодаваца и њихово процесуирање. Либерална Партија захтијева да се утврди одговорност униформисаних полицајаца припадника специјалних јединица, затим њихових старјешина за синоћње непоступање према нападачима. Постављамо питање министру МУП-а директору полиције Брђанину и вд. АНБ Вукшићу зашто је дозвољено окупљање група провокатора на траси проласка колоне возила, да ли сте тим својим чињењем свејсно охрабрили нападаче да имају слободан простор да атакују на суграђане који носе заставе своје државе? Такође вас позивамо а и питамо зашто је и по чијем налогу није приведен и процесуиран нападач на колону возила код моста Миленијум, већ је умјесто његовог хитног лишавања слободе полиција као што се то види на више снимака пружила уточиште нападачу и својим тијелима га заштитили од евентуалних проблема. Зашто су ти исту полицајци који су штитили нападача реаговали примјеном силе на младиће из колоне и зашто су неке од њих привели у своја возила користећи средства физичке принуде, „полуге“ како би их смјестили у „марице“. Поразно је било за све грађане који су се синоћ затекли на лицу мјеста да гледају мучне сцена општег расула у командном ланцу полиције и њихово међусобно оптуживање око мјера које треба примијенити. Посебно тражимо да се испитају дешавања у истом инциденту, а у којем су по снимцима који су присутни на друштвеним мрежама као и по казивању учесника поједини полицајци уперили у тијела и главе младића и ђевојака пушке са испаљивање сузавца- истакли су из ЛП.

Поручују да у току трајања колоне возила десило се десетак инцидената, а полиција нијје ни једну мјеру спровела према извршиоцима нити је процесурила и једно једино лице које је нападало грађане, већ је сваки пут заштитила поменуте виновнике и затим их пустила да се слободно крећу.

- Да ли је ово увод у неку нову Црну Гору у којој ће се патриоте и родољуби хапсити зато што машу својој државном заставом а нападачи који насрћу на живот и имовину ће бити штићени и пуштани да то раде неометано и без икаквих санкциј? Да ли је ово позив преплашеног премијера техничке владе, који не смије да шета улицом јер има страх од грађана Црне Горе, да свако може да изађе на улицу и напада патриоте? Да ли је ово смишљено у круговим владајуће већине да се нападима заустави нарастајући бунт народа који је уједињен око љубави према својој домовини и неће се предати без обзира на све што господо из власти са својим тајним и јавним службама радите? Господо, узалудан вам је труд, ваш наум да зауставите грађане Подгорице и Црне Горе у исказивању љубави и патриотизма према својој држави је осуђен на ппропаст. Доживјећете, таман исту, судбину коју су дочекали сви они који су мрзјели своју домовину а клањали се туђој држави- саопштено је из ЛП.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:08