Mandić ugostio Pirc Musar / - IGOR SLJIVANCANIN
25/04/2024 u 14:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić upoznao Pirc Musar sa rezultatima Skupštine u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa Natašom Pirc Musar, predsjednicom Republike Slovenije.

Predsjednik Mandić je, prije svega, predsjednici poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore, dodajući da je prije par dana imao jako produktivan sastanak i sa ambasadorkom Republike Slovenije u Crnoj Gori, te da se tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja EU sastao sa predsjednicima donjeg i gornjeg doma te zemlje.

Predsjednik je istakao da se u Crnoj Gori pojavila nova politička energija kada je u pitanju proces pristupanja Evropskoj uniji i da je obaveza političara da ispune očekivanja građana koji žele da naša zemlja ispuni taj ključni spoljnopolitički cilj.

Mandić je predsjednicu Slovenije upoznao sa zapaženim rezultatima Skupštine u proteklih 6 mjeseci, apostrofirajući da je započeta snažna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, čiji se rezultati posebno vide ovih dana.

Predsjednik Skupštine je zaključio da je izvjesno da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će dati novi zamah kada su u pitanju svi zacrtani planovi parlamentarne većine.

Predsjednica Republike Slovenije se zahvalila predsjedniku Mandiću na prijemu, posebno ističući da će njena zemlja svakog dana podržavati Crnu Goru do konačnog učlanjenja u EU.

Predsjednica Pirc Musar je dodala da su rezultati Skupštine Crne Gore zapaženi širom Evrope, te istakla da se naša zemlja nalazi na pravom putu. U tom kontekstu, predsjednica Slovenije je rekla da je dobra stvar što će doći do proširenja Vlade i da se očekuje da će naša zemlja u narednih godinu dana zatvoriti 10 pristupnih poglavlja.

Kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, predsjednica Pirc Musar je apostrofirala da u njoj svi činioci u našoj zemlji, a posebno pravosudni sistem moraju biti snažni i beskompromisni.

Predsjednica Slovenije se na samom kraju zahvalila na prijemu, te saopštila da bi joj bilo izuzetno drago da predsjednik Mandić u narednom periodu posjeti Sloveniju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:49