esna Bratic, ministarka prosvete Vesna Bratic / IVAN PETROVIC-IPE
23/01/2022 u 22:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство: Братић говорила језиком слободе, није јој на крај памети било да вријеђа мањинe

Министарка Братић је вечерас жељела да буде са народом, јер је и током литија са истим овим људима била на улици.

Из Министарсва просвјете, науке, културе и спортал обратили су се јавности поводом бројних осуда већерашње изјаве министарке Весне Братић.

Мањинске партије: Нисмо изненађени наступом „случајне министарке“, остајемо на бранику цивилизацијских вриједности

СД: Надлежни да преиспитаjу да ли су се стекли услови за губитак црногорског држављанства у случаjу Весне Братић

Саопштење преносимо интегрално:

Министарка просвјете, науке, културе и спорта проф. др Весна Братић у свом обраћању на вечерашњем протесту је питала врхушку СНП-а, да ли они заиста сматрају да ће заједно са Драгињом Вуксановић Станковић, Дамиром Шеховићем,Ервином Ибрахимовићем, Фатмиром Ђеком, Ником Ђељошајем потписати темељни уговор? Сви набројани су политичари који су гласали за закон о слободи вјероисповјести и са њима планирате да потпишете темељни уговор? Цитираћемо вам и посланицу Драгињу Вуксановић Станковић која је у једном скупштинском излагању рекла: "А што се тиче манастира Цетињског, и свих осталих, ми ћемо их вратити Црној Гори, јер ће се донијети нови закон о слободи вјероисповјести, јер овај који је у служби званичне Србије, СИГУРНО ВАЖИТИ ВИШЕ НЕЋЕ!!“

Је ли ово друштво са којима планирате да потпишете темељни уговор???

Министарка Братић је вечерас жељела да буде са народом, јер је и током литија са истим овим људима била на улици. И вечерас је то учинила опет јер поједини предстаници владајућих партија спремају повратак ДПС-СДП-СД коалације на мала врата.Није била ту да брани ни своју ни било чију другу фотељу. И вечерас и сваког наредног дана биће уз свој народ и неће дозволити повратак оних који су у претходном скупштинском сазиву гласали за отимање светиња од Српске Православне Цркве. 

На вечерашњем протесту Министарка Братић је била у друштву једног представника националних мањина и ни на крај памети јој није било да вриједја било коју мањину. То што ДПС-СДП-СД вечерашњим саопштењима жели опет да Министарку Братић увуче у своје националистичке игре и мржњу, на којој су 30 година владали  и уништавали како просвјету, науку, културу и спорт , тако и пљачкали цијело друштво и земљу, жао ми је господо али нећемо учествовати у вашим подлим и провидним играма. Гдје сте били поштовани представници медија, НВО сектора, предсзавници опозиције када је Министарка Братић физички нападнута? Је ли то био напад на српски народ? Гдје сте били када је на друштвеним мрежама осванула најогавнија карикатура Министарке Братић? Да ли је то био напад на српски народ? Гдје се када свакога дана представници опозионих партија у парлементу називају Министарку Братић најгорим могућим именима?  Је ли то напад на српски народ?

Још једном позивамо нашег уваженог партнера у Влади господина Дритана Абазовића и господина Јоковића да не увлаче ову земљу опет у вртлог подјела и мржње, да не иду са онима који су до јуче најављивали „тракторе“ за српски народ, спремали отимање светиња српске православне цркве.

Претходних дана смо сведоци да су многе маске пале, сви смо показали своја лица, сви смо показали политичку храброст или политички кукавичлук, неко је паказао грабежљиво лице вране а неко храброст и доброту Божијег јагњета. Скривајући се иза појединих народа у Црној Горуи појединци покушавају сакрити свој политички кукавичлук. И као што рече Марко Миљанов објашњавајући односе Куча и Арбанашких племена: “У мом се племену говори нашки и арбанашки. Они су оба моји. Осим тога, између мојега племена и сјеверних арбанашких, нема границе. И ја и моји племеници идемо слободно код њих и они долазе код нас. Када пођемо тамо, ја зборим арбанашки, а они нашки. Кад они дођу код нас, ја говорим арбанашки, а они нашки”

Вечерас Министарка није говорила  само српским ,црногорским, босанским, хрватским језиком, говорила је језиком СЛОБОДЕ!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:53