„Не дамо Мојковац” / - ГГ "Не дамо Мојковац"
18/11/2021 u 11:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Не дамо Мојковац: Ако ДПС не врши препис бирача нек нам се придружи на протесту

Позивамо Предрага да нам се придружи у протесту, остало jе jош пар дана до истека могућности за приjаву пребивалишта, па да се не би питао шта ми то желимо нека дође и увjери се шта се дешава, наводе из ове Групе грађана

Грађани Моjковца већ два дана заредом покушаваjу да сприjече нагло уписивање лица са стране на пребивалиште у Моjковцу, непосредно пред предстоjеће изборе. Ми тврдимо да то ради ДПС, ДПС тврди да то ради комплетна опозициjа. Ко jе у праву, питају се из Групе грађана ˜„Не дамо Мојковац”.

Из ове групе наводе да ће направити малу ретроспективу саопштења ДПС Мојковац и носиоца листе, Предрага Смоловића, и покушати да дођу до закључка.

– Наиме, приjе два дана (15.11) моjковачка опозициjа се први пут огласила и оптужила ДПС за изборни инжињеринг односно за упис нових бирача. Дан касниjе (16.11.) оглашава се ДПС са реченицом „И док без трунке стида и срама властита чињења приписуjу ДПС-у, док се и у овом тренутку засигурно врши промjена пребивалишта њихових присталица зарад поправљања изборног резултата у Моjковцу, поставља се питање до када ће ови и овакви деструктивци наставити да покушаваjу да обмањуjу црногорску jавност и кампању воде служећи се бескрупулозним лажима”. Оглашаваjу се тим саопштењем прекjуче, када моjковачка опозициjа почиње протест испред локалног МУП-а и покушава да сприjечи све нове коjи долазе да се упишу на пребивалиште. Зашто би опозициjа враћала своjе људе са тог задатка, питамо се? А jош веће питање нам jе што нам се два дана ниjесу придружиле присталице ДПС-а у том протесту – наводе из Групе грађана „Не дамо Мојковац”.

Из ове опозиционе листе даље наводе да, дана (17.11), када се ситуациjа с протестом мало захуктала и када jе дошло до вриjеђања суграђанке и новинарке од стране ДПС активисте коjи jе довео двиjе особе за приjаву на пребивалиште, Предраг Смоловић даjе следећу изjаву.

– Проблем jе био са исељавањем, сада када неко жели да се приjави опет jе проблем и Морате знати да на моjковачким градилиштима, односно радилиштима данас има сигурно стотине људи коjи раде, на изградњи пута, на изградњи скиjалишта, на изградњи бизнис зоне, односно фабрика на бизнис зони. Дакле, Предраг сматра да се демографска слика града, коjи jе на ивици биjеле куге, рjешава инстантдосељавањем лица са стране. Демографи се никад ниjесу сjетили тога, вjероватно. А поред тога, Предраг некако заобилази и чињеницу да те стотине радника са моjковачких градилишта не треба да приjављуjу пребивалиште. Ако су страни држављани, приjављуjу боравиште осим у случаjу када су у процесу стицања држављанства. Ако су наши држављани, приjављуjу исто боравиште и немаjу потребу за миjењањем пребивалишта. Чуjемо од Предрага да се гради и нека фабрика у бизнис зони. Само да ниjе опет чувена „Турк-милк” мљекара, од коjе jе остао само камен темељац и новци на ко зна чиjим рачунима. Позивамо Предрага да нам се придружи у протесту, остало jе jош пар дана до истека могућности за приjаву пребивалишта, па да се не би питао шта ми то желимо нека дође и увjери се шта се дешава. Осим ако не живи у симулакруму Моjковца коjи jе за њих само креиран. Или jе ово „4 одсто туриста више него лани у истом периоду” – закључују из „Не дамо Мојковац”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

06. maj 2024 15:47