Фото: Милован Нововић (Портал Дан)
13/08/2021 u 13:54 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Oдржана свечана сједница СО Мојковац- Мишнић: Јасно гледамо напријед

Честитајући суграђанима празник, предсједник СО Драгомир Мрдак, казао је да и поред дуготрајне пандемије, тешке социо економске и здравствене кризе, локална самоуправа одговорно ради

Свечаном сједницом СО у Мојковцу је данас обиљежен Дан општине13. aвгуст, на којој су додијељена највећа опšтинска признања и саопштено шта је урађено у предходном периоду и који су планови за наредну годину. Сједници нијесу присуствовали одборници опозиционих партија, али зато јесу као гости предсједници Општина Бијело Поље Петар Смоловић, Колашина Милосав Булатовић, Петњице Самир Аговић и Мартин Јунчаj у име Града Подгорице.

Предсједник Општине Мојковац Ранко Мишнић је казао да све што је урађено, даје за право да се пошаље нова порука да се јасно гледа унапријед.

-Мојковац је данас први у Црној Гори када је у питању унапређење инфраструктуре у предходне четири гиодине, капитални буџет је повећан четири пута, средства за пољопривреду повећана десет пута а средства за социјално становање, образовање, културу и спорт повећана пет пута.И нијесмо само трошили наш оптински новац већ и средства из међународних и домаћих фондова.

Он је подсјетио да на,,Жарском'' се троши и улаже 30 милиона еура, гради с еу Мојковцу први хотел са четири звјездице, да су смјештајни капацитети заузети...Да је завршен рециклажни центар, асфалтирано 30 километара путева на сесоском подручју, бизнис зона ...

-Радећи све послове вјеровали смо у једнакост смисла а не у сукобе и подјеле. Показали смо да смо организационо способни и учинковити, отпорни на дефектизам, малодушност, лијеност и нерад. Да смо довољно упорни, креативни,, на путу развоја. Желимо да нам наредна година донесе још више резултата-казао је Мишнић.

Честитајући суграђанима празник, предсједник СО Драгомир Мрдак, казао је да и поред дуготрајне пандемије, тешке соџцио економске и здравствене кризе, локална самоуправа одговорно ради на валоризацији расположивих ресурса.

-Радимо на побољшању квалитета живота грађана, унапређење услова за останак и евентуални повратак младих људи у наш крај. Ове године славимо дан општине након значајних јубилеја које смо обиљежили-15 година обнове независностзи и 80 година 13-јулског устанка црногорског народа против фашизма.Одговорно ћемо радити на чувању вриједности тих значајних догађаја.

Предсједник је изразио наду да ће нова Влада знати да препозна значај започетих и планираних пројеката који су веома важни за општину.

-И да ћемо наставити да реализујемо активности које је предходна Влада већ увелико започела и дијелом реализоповала-закључио је Мрдак.

Уручена признања

Образлажући одлуку Жирија, о овогодишњинм добитницима највећег општинског признања 13. август, његова предсједница Љиљана Јокић је казала да је признање отишло у руке ДОО Комунално предузеће,,Градац'', доктора Наташе и Милована Богавца и фудбалера Стефана Савића.

-Ова награда је синоним за изузетно постигнуће у професионалном али и животном изразу. Награда по којој добитници остају упамћени не само у локалној заједници већ и шире.

Након добијанња награде представница предузећа,,Градац'' се одрекла новчаног дијела (хиљаду еура) у корист чистача улица браће Ромске браће Селимовић, доктори Богавац у име своје дјеце а Стефан Савић за лијечење обољелог Петра Шутовића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 12:39