Опозиција у Мојковцу: Пад ДПС-а неминован / -MK
17/11/2021 u 08:19 h
Suzana RadevićSuzana Radević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Опозиција тврди да је у току прекрајање воље грађана у Мојковцу

Све док не добијемо неку потврду надлежних органа да ће пријаве пребивалишта бити стопиране, ми ћемо се окупљати и на све начине покушавати да то спријечимо, поручио је Вуковић за "Дан"

Цјелокупна опозиција у Мојковцу, коју чини пет од шест пријављених листа за изборе 5. децембра – УРА, Демократска Црна Гора, коалиција "За будућност Мојковца", коју чине Демократфки фронт, Социјалистичка народна партија и Радничка партија, Уједињена Црна Гора и Група грађана "Не дамо Мојковац", одлучна је у ставу да се морају спријечити злоупотребе уочи локалних избора у том граду, а које се, како тврде, најприје спроводе масовном пријавом пребивалишта људи који никад нису живјели у Мојковцу и немају везе с тим градом.

Како је за "Дан" казао Радоња Вуковић, носилац листе Групе грађана "Не дамо Мојковац – Конкретно и реално", они су јуче блокирали рад Министарства унутрашњих послова у том граду, односно нису дозвољавали људима који нису из Мојковца да пријављују пребивалиште у том граду. Он је поручио да ће по сваку цијену спријечити прекрајање изборне воље њихових суграђана и да ће наставити са окупљањима све док од надлежног министарства не добију потврду да се то више неће дешавати.

”У допису смо од министра Секуловића тражилид да нам се достави информација колико је људи од дана расписивања избора пријавило пребивалиште у Мојковцу и на којим адресама

Вуковић тврди да је само за један дан преко 30 људи пријавило пребивалиште у Мојковцу, а да је укупна бројка по том питању од како су избори расписани превелика и забрињавајућа.

– Примијетили смо да су се у Мојковцу у последње вријеме појавили људи који никад нису живјели овдје и немају везе са овим градом а пријављују боравак у њему. Само у понедјељак је око 30 до 40 људи пријавило пребивалиште у Мојковцу. Јуче је у једном тренутку било затишје, али смо онда примијетили да је нека група између десет и двадесет људи, који такође нису из Мојковца, јер ово је мали град и сви се знамо, ушла у МУП. Сазнали смо да су и они дошли због пријаве боравишта, накоч чега смо саопштили да ћемо блокирати рад МУП-а до даљњег и да то нећемо дозволити – казао је Вуковић.

ДПС: Недопустиво блокирање улаза у МУП

Апсолутно jе недопустиво блокирање улаза МУП-а коjим jе Иван Ашанин јуче сприjечио грађане Моjковца да остваре своjа права, поручили су из мојковачког одбора ДПС-а.

– Након што jе изгубио све политичке конце, Ашанин jе радикализовао своjу политичку кампању, свjесно улазећи у зону кривичне одговорности. То су очигледно максимални домети демократиjе његове партиjе, али сигурно ниjе оно што грађани Моjковца желе. Посебно jе алармантно што сву ову драму Ашанин изводи уз подршку своjе супруге, коjа jе запослена у МУП-у и коjа износи податке грађана из службених евиденциjа, чиме крши важеће законе и злоупотребљава своj положаj у политичке сврхе. Нико ниjе изнад Устава и закона Црне Горе, а поготово не Ашанин и УРА. Позивамо надлежне институциjе да реагуjу и стану на пут даљим нарушавањима права грађана у Моjковцу од стране ГП УРА и њених присталица коjе злоупотребљаваjу службени положаj – наводи се у саопштењу.

Вуковић је појаснио да најављена блокада не подразумијева прекид свих активности, већ само спречавање уласка људи који нису из Мојковца, док ће њихови суграђани свакако моћи да завршавају своје послове.

– Ријешени смо да на сваки начин спријечимо и ту и сваку другу злоупотребу од стране актуелне локалне власти, јер нећемо допустити да људи из других градова долазе овдје да гласају и тако прекрајају изборну вољу наших суграђана. Док не добијемо неку потврду од стране надлежних органа да ће пријаве пребивалишта бити стопиране за људе који нису из Мојковца, ми ћемо се окупљати и даље и на све начине покушавати да то спријечимо – јасан је Вуковић.

Он је додао да су као опозиција прослиједили заједнички допис Министарству унутрашњих послова (МУП) и да ће по том питању имати и састанак коме ће присуствовати сви носиоци листа, на којем ће се даље одредити по том питању.

– У допису је прецизирано да тражимо да нам се достави информација колико је људи од дана расписивања избора пријавило пребивалиште у Мојковцу и на којим адресама. Од министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића тражили смо да нешто предузме по том питању, јер ако се настави темпо од понедјељка, да се дневно пријављује и по тридесетак људи, онда ће актуелна власт до избора само по том основу обезбједити себи мандат или два, што је неприхватљиво и недопустиво – истакао је Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 15:26