Александар Павићевић / - ДПС
15/03/2022 u 10:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Павићевић: Грађани Црне Горе постали таоци антидржавних елемената

Ова влада нас је брзином свјетлости вратила у деведесете године и постајемо нијеми свједоци доба колона на бензинским пумпама, каже члан Извршног одбора ДПС Црне Горе

Данашњи фрапантно висок скок цијене горива, рекордно је поскупљење а уједно и највећа цијена енергената у историји Црне Горе. Ово указује на економску неизвјесност и тмурну стварност коју живе наши суграђани у систему до темеља уздрманом политичком кризом у парламентарној већини и поразних резултата одлазеће владе, каже Александар Павићевић, члан Извршног одбора ДПС Црне Горе.

- Ова влада нас је брзином свјетлости вратила у деведесете године и постајемо нијеми свједоци доба колона на бензинским пумпама, панике међу грађанима док тргују велике количине намирница и то само из једног разлога, повратак на већ виђено. Сви смо постали таоци једне “фотеље” и помрачених умова - наводи Павићевић.

 У циљу изналажење рјешења, потребно је, истиче, што прије одблокирати рад парламента и хитно усвојити Предлог измјена Закона о акцизама како би се заштитио јавни интерес и интерес свих грађана наше државе.

- Чињеница је да незаустављив раст цијена енергената директно утиче на поскупљење услуга и производа, па свако даље неуставно одлагање одржавања сједнице Скупштине је безобзирно и нехумано према грађанима и привреди Црне Горе - каже Павићевић.

Истиче да овакво стање води ка додатном смањењу куповне моћи домаћинстава, којима је увећање зарада пројектом “Европа сад” појео вртоглав раст цијена намирница и инфлација.

- Стога још једном позивамо предсједавајућег Скупштине Црне Горе Страхињу Булајића да превазиђе партијске интересе и поступи на одговоран начин те сазове сједницу Скупштине како би се омогућило усвајање адекватних мјера у правцу кориговања драстичног раста цијена горива и спријечиле кумулативне посљедице а то је додатно поскупљује свих животних намирница - наводи се у саопштењу Павићевића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 06:21