/ - Срђан Пејовић
22/11/2021 u 13:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пејовић ДПС-у Мојковац: Они који су највише уништили шуме, наводно забринути за њих

Истакао је да је његова мисија да се скупа са свим повезаним институцијама избори против тог погубног, дискриминаторног, експлоататорског приступа шумама

Срђан Пејовић, в.д. директора Управе за шуме, саопштио је да општински одбор ДПС-а Мојковац огласио се саопштењем након његове посјете подручној јединици Управе за шуме у том граду, наводно забринут за јавни интерес у области шумарства, наводно забринут око пошумљавања садница у Мојковцу, нових шумских путева, забринут због наводне злоупотребе државних ресурса и незаконитог утицаја на изборну вољу грађана. 

- За шумарство у Црној Гори наводно је забринута партија која три деценије, како у Мојковцу, тако у цијелој Црној Гори, уништава наше највеће благо – наше шуме, које су доминантно користили за богаћење њима блиских привилегованих фирми, као и челних људи у шумарском сектору, на свим нивоима.  Узмимо само пар примјера лицемјерства из саопштења ДПС-а. Питају колико је пошумљено садница у овој години у Мојковцу. То пита партија, ДПС, која је 30 година вршила власт, а лично сам, недавно, након урађене анализе, објелоданио податак да је у претходних 20 година за пошумљавање у Црној Гори издвојено више од 11,6 милиона еура, а да је данас пошумљена површина мања него прије двије деценије. Боље би било да ДПС, па и њихов лидер Мило Ђукановић лично, одговоре на питање – која је њима блиска фирма годинама добијала тендере у области пошумљавања и како се заправо пошумљавало?- навео је он, поред осталог.

Истакао је да је његова мисија да се скупа са свим повезаним институцијама избори против тог погубног, дискриминаторног, експлоататорског приступа шумама и да изграде праведан, свима доступан и на тржишту заснован шумарски сектор. 

- На крају, из ДПС-а спочитавају како сам наводно био у изборној кампањи у Мојковцу. Да ли то значи да су у овом тренутку избори и у Колашину, јер сам истог дана посјетио и подручну јединицу у том граду, што из ДПС-а одлично знају, али прећуткују, у жељи да политизују оно што нема никакве везе са политиком, већ само са мојим професионалним обавезама- закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 09:40