Зденка Поповић / - Зденка Поповић
23/10/2021 u 16:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић: Накнаде за мајке се морају вратити, јер је то стечено право и обавеза

- Функционери су заборавили да су они ту због нас, а не ми због њих - нагласила је она

Накнаде за мајке које су родиле троје или више дјеце се морају вратити, јер је то стечено право и обавеза, поручила је посланица Демократа Зденка Поповић.

Такође, 30 година смо стварали друштво гдје имамо стотинак добростојећих породица и огроман број људи у стању социјалне потребе; шта је с лицима која су или неспособна за рад или ђелимично способна а немају 15 година стажа и право на пензију, шта са тим људима?! Постоји рјешење, све државе европе и региона брину о тој категорији, и хтјела сам да питам министра да ли размишља о тим људима? - упитала је она.

Како је истакла на Одбору, одсуство ресорног министра или макар једног представника министарства представља игнорантски однос према најугроженијим категоријама становништва и као такав је за сваку критику.

- Функционери су заборавили да су они ту због нас, а не ми због њих, ми смо људима обећавали бољи живот и нама су грађани дали повјерење, а не њима, па је зато овакав однос неприхватљив. За годину дана рада на пољу социјалног старања десило се – ништа,  јер ове теме захтијевају 100% посвећености, ми који смо људима обећавали да ћемо испунити то нисмо у стању јер нити имамо могућност иницијативе, нити имамо одговор од министарства - навела је Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:59