Јово Рабреновић / - ЛП
01/03/2022 u 09:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рабреновић: Забранити руске медије на територији Црне Горе

Црна Гора мора хитно и без одлагања примијенити све мјере које ЕУ уводи против Русије која је извршила инвазију на једну суверену државу, каже Рабреновић

У тренуцима кад цивилизовани свијет са зебњом прати дешавања у Украјини постајемо свјесни да је агресија званичне Русије пријетња свима нама и да се нешто слично може догодити било којој држави Европе ако се не предузму ефикасне мјере на слому империјалистичких планова ове државе, каже Јован Рабреновић, члан Предсједништва ЛПЦГ и предсједник Одбора Главног града.

- Црна Гора мора хитно и без одлагања примијенити све мјере које ЕУ уводи против Русије која је извршила инвазију на једну суверену државу. За овакав, у савременој Европи, незабиљежен чин агресије морамо употријебити све легитимне методе како би се окупација Украјине зауствила, а агресор вратио на своју територију. Све санкције укључујући економске, корпоративне и политичке примијенити сад и одмах или ћемо бити саучесници у крвавом пиру над недужним украјинским грађанима. Посебно примијенити ограничења у области елекртонских и штампаних медија који долазе из Русије, а које је ЕУ означила као пропагаторе агресије - истиће Рабреновић.

Он је у име Либералне партије позвао Агенцију за електронске медије да одмах и без одлагања наложи свим дистрибутивним оператерима да привремено ограниче емитовање и реемитовање емитера који потичу из Руске Федерације или их она финансира.

- Црногорски јавни и медијски простор мора бити заштићен од малициозних и пропагандистичких порука које пласирају руски медији и њима блиски појединци. У циљу заштите јавне безбиједности Црне Горе и њене позиције у НАТО савезу као и због статуса кандидаткиње за улазак у ЕУ носиоци извршне власти требају показати максималну одговорност и посвећеност идеалима савремене Европе. Црна Гора мора поступити у складу са одлуком коју је усвојила Европска комисија и донијети хитну одлуку о привременој забрани емитовања за све канале који потичу из Руске Федерације - наводи функционер ЛП.

Истиче да у часовима док се у срцу Европе "пред очима свих нас дешава агресија на једну суверену државу и док нас сцене патње и смрти украјинског народа дубоко потресају и боле не можемо а да не дигнемо свој глас и учинимо све како бисмо дали свој допринос да овај безумни чин буде што прије прекинут".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:13