Ratko Knezevic   / - Dan
06/09/2021 u 07:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ратко Кнежевић: Ђукановић и Цане Суботић су сипали милионе Амфилохију

- Највећи трафиканти - а могуће и потрошачи perv capita - кокаина данас, ван Латинске Америке, Колумбије и Мексика, су Срби и Црногорци - kaže Knežević

Бизнисмен и некадашњи пријатељ и кум Мила Ђукановића Ратко Кнежевић каже да су годинама десетине милиона еура, што из црних фондова којима су управљали Ђукановић и  Цане Суботић, што из јавних, оних државних, дати Амфилохију за подизање храмова у Подгорици и Бару

Он је на свом фејсбук профилу написао да је "јако  тешко гледати слике са Цетиња и из Подгорице", кокје смо могли да видимо ових дана.

- На једној, или боље рећи у једном кадру, Мило Ђукановиц улази у Цетиње, а тамо му једна мања група људи скандира “Е вива веро Монтенегро”, ( у преводу “живјела права, истинска Црна Гора”) што је био “неслужбени” поклич Либералног Савеза Црне Горе, једине “црногорске” партије годинама у Црној Гори. Оне, једне једине, партије која је запјевала 1991 “Са Ловћена вила кличе, опрости нам Дубровниче”. Кога је тада, тај Дубровник, нападао Ђукановић са својим и Милошевићевим примитивним хордама пијанаца и лопова - каже Кнежевић.

Истиче да може да се деси се да се човјек и промијени, напредује, продухови, сазрије.

А- ли Мило Ђукановић је све те године, до скора, уништавао Либерални Савез Црне Горе и са њим сваку шансу да се од Црне Горе направи демократско а не лоповско, цигарет - трафикантско и кокаинско друштво. Толико је отишао далеко да је са својим братом Ацом, наручио од “лудог полицајца” пребијање Славка Перовића, лидера и оснивача те партије, на Херцегновском Шкверу, од чега су, претпостављам, остале трајне посљедице по здравље овог човјека, врло важне личности новије црногорске историје - истиче он.

Кнежевић онда подсјећа на слике из Подгорице.

- Велики број попова једне цркве, дочекује свог “папу”, свог Патријарха у обиласку своје “провинције”, Патријарха цркве која нема никакво канонско право да ординира као “помјесна” црква на територију Црне Горе, јер је канон православља врло јасан: свака, али свака самостална, суверена, призната држава која има већинско православно становништво мора имати цркву која се зове именом те државе! То знају Грци, њихова црква, најстарији хришћани на свијету, (зато их нико и не зове на прославе ове врсте), то зна Васељеснки Патријарх Бартоломеј, али им се од 21. маја 2006 године, од када је Црна Гора самостална држава, нико није обратио за тумачење тог права. (Све је то знао и покојни Амфилохије али је “врдао” са Епископским Савјетом и флертовао са именом “Православна Црква Црне Горе”. Све то зна, учен је он и паметан, патријарх Порфирије Перић. Као што зна да Исус, нити његови апостоли, никад није заговарао употребу било какве силе.) - каже Кнежевић.

Он је на ФБ профилу написао и да је пуштена СПЦ да ради што год хоће по Црној Гори и намеће “светосавље” не само као надомјестак изворног православља и хришћанства, него и као државна религија, па смо дочекали видјети на тој слици из Подгорице, како свјетовни “владар” изабран вољом већине грађана у секуларној дежави, премијер Кривокапић, љуби руке Патријарху и Митрополиту једне цркве. Двадесет прва година, двадесет првог вијека, Европа.

- Још су годинама десетине милиона еура, што из црних фондова којима су управљали Ђукановић и његов партнер Суботић, што из јавних, оних државних, дати Амфилохију (“онај који чека у засједи” прави је превод његовог имена са грчког а не “два вода војске” ) за подизање храмова у Подгорици и Бару. Толики је био допринос Ђукановића да га је покојник дао насликати на једној фрески храма у Подгорици, а њихову “љубав” јасно одсликава и слика испод овог текста настала само прије неколико година - истиче он.

Кнежевић оцјењује да за то вријеме, док је већина грађана Црне Горе између “чекића” великосрпске политике којој је СПЦ данас главно оруђе и оружје у намјери формирања “српског света” и “наковња” криминалне политике ДПС са Ђукановићем на челу која је од Црне Горе направила економски “спаљену земљу” а за саму себе и њихове фамилије још један Емират, заборављају се чињенице видљиве голим оком.

- Највећи трафиканти - а могуће и потрошачи perv capita - кокаина данас, ван Латинске Америке, Колумбије и Мексика, су Срби и Црногорци. Јел’ то заиста мислите да се то може радити без дослуха са властима ове двије државе? (Па и српске филмаџије то отворено показују у филмовима: “Клан” и “Јужни Ветар”. Нема боље фикције од стварности. ) Има ли Бога у том кокаину? Криминал и корупција у оба ова друштва постале су начин живота. Требаће године и године поштене власти, ако се она икада догоди, како би се то промијенило. Ко год нешто зна, и нешто хоће поштено стећи, хоће напредовати кроз живот меритумом свог талента и рада на себи, или је отишао из тих држава, или се спрема отићи - истиче Кнежевић-

Он тврди да, ако заиста има Бога, а сумња да је овој великој већини Црногораца (а и Срба) исти онај који је Бог Вучићу и Милу, онда би та два “лидера” требала што прије у затвор.

- Могуће је да им се тако нешто и спрема. И да “не пада снег да прекрије брег, већ да свака зверка покаже свој траг”. Један Ђукановићев партнер, са оба своја сина, завршио је недавно у затвору због милионске пљачке националних ресурса Црне Горе, од приморја до планина и шума. Ђукановић таквих партнера има још. Цигарете, најлукративнији трајект и монопол на кугли земаљској, Каменари - Лепетани, Аман, Прва Банка, наставите низ…а гдје су још убиства, рецимо Душка Јовановића и Ива Пуканића, налогодавци још нису нађени - написао је Кнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:39