/ - Драгица Секулић -фото: ДПС
16/10/2021 u 14:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секулић Чађеновићу: Ваш губитак није само 2,5 милиона еура, него око 4,5

Честитам, о томе би требало да пишете саопштења сваког дана ,навела је Секулић

Драгица Секулић, посланица ДПС-а у Скупштини Црне Горе, реаговала је на наводе Владимира Чађеновића и навела да  негдје између редова његовог саопштења покушава да је прозове савјетницом и координаторком".

 -Прво да се представим: Ја сам Драгица Секулић, дипломирани инжењер електротехнике, бивша министарка економије и посланица у Скупштини Црне Горе, и молим вас убудуће да се не устручавате и прикривено обрачунавате са мном. Чините то отворено, џентлменски, ту сам за сва појашњења. За вријеме свог мандата нити сам савјетовала нити координирала него сам управљала и одговарала за рад ресора који ми је био повјерен, о чему најбоље свједоче резултати које сте затекли и које врло динамично урушавате у задњих неколико мјесеци. Него, да кренемо редом: потпуно сте у праву да је бивши премијер Марковић у емисији направио омашку, поменувши да сте ЦЕДИС за осам мјесеци увели у губитак од 2,5 милиона еура. Ја му замјерам што је заборавио да помене да сте то предузеће у априлу наслиједили са стањем од преко 2 милиона еура у плусу и за само пет мјесеци успјели да га сведете на минус 2,5 милиона еура. Дакле, Ваш губитак није само 2,5 милиона, него нешто око 4,5 милиона еура. Честитам, о томе би требало да пишете саопштења сваког дана- навела је Секулић.

Питала је како је то успио да урадит.

- Прво што сте урадили кад сте засјели је да сте разријешили комплетан менаџерски тим од 15 људи и на та мјеста, без икаквог конкурса, инсталирали „најстручније и најискусније којима Црна Гора располаже“. Поменућу само неколико: Вељко Вујовић (секретар Друштва, син функционера Демократа Владимира Вујовића, Јелена Мартиновић (директорица правних послова, сестра посланика Демократа Владимира Мартиновића), Милутин Кусовац (директор набавки, кум посланика Демократа Данила Шарановића), Слађана Шарановић (студент, запослена у сектору набавки, сестра посланика Демократа Данила Шарановића). Сигурна сам да је овај списак још и дужи и да обухвата све новозапослене без конкурса, све новопотписане уговоре о дјелу и раду, све новоосноване комисије чији чланови добијају одличне апанаже али сложићемо се да је и ова горе наведена дружина довољна да заблистате у својој краткој менаџерској каријери управљања енергетским предузећем. Уосталом, обавијестите јавност о којим бројевима је конкретно ријеч, не дајте ни мени ни господину Марковићу да нагађамо- истакла је Секулић.

Убрзо након тога, како је навела, "ви и ваш тим одлучујуте да обуставите све развојне пројекте ЦЕДИС-а, укључујући и ревитализацију, јер су наравно све фирме које покушавају да раде у Црној Гори, ДПС-ове фирме".

-Мој Вам је предлог да уз помоћ својих партијских другова донесете закон којим би се сва предузећа у Црној Гори угасила и сви људи из приватног сектора отпустили, па да Ви правите неке нове фирме и неке нове запослене по мјери Демократа и ваших стручњака. До тада, држите тендере, не дајте никоме ништа да ради и пописујте, само пописујте ко из које приватне фирме за кога гласа. За њих очигледно не важи парола о подјелама и побједама или Вам мало теже иде стављање црвене кравате око врата свима којима би да дате посао- поручила је Секулић.

И на крају, како је додала, "кад већ пишете о нечему што тешко можете да разумијете, претходно руководство је правовремено обезбиједило количине електричне енергије у износу од 70 одсто потреба за подмиривање губитака за ову годину".

- Пракса коју познају они који се овим озбиљно баве каже да се преостале количине набављују у зависности од берзанске цијене динамиком која даје највише за најмања средства. Разумијем да сте на само 30 одсто количина успјели да направите милионске губитке за само 5 мјесеци. Честитам опет, и о овоме треба свакодневно да пишете саопштења. А с обзиром да им замјерате што нијесу унапријед купили количине потребне и за сљедећу годину, можете ли нас обавијестити јесте ли макар Ви то урадили пет мјесеци касније, на самом прагу 2022. године? Према ономе што видим на Вашем сајту, нијесте ни за сљедећи мјесец. И да се вратим на плусеве и минусеве, слажем се да сам се њима бавила за вријеме свог мандата. Тада су сва предузећа чији сам рад пратила била у дебелом плусу, а Ви и ваша незнавена дружина ево мјесецима крчмите све чега сте се дохватили и нема тога ко ће нас послије Вас извадити из дубоког минуса. О томе најбоље знају запослени ЦЕДИС-а, док страхују да ли ће почетком идуће године уопште примити плату- закључила је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:21