/ - фото: СНП
23/01/2022 u 21:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП Весни Братић: Ви сте били дио Владе која је са гласовима ДПС-а смијенила министра Лепосавића

Јадан је покушај да нас осудите за издају изборне воље грађана. Објасните грађанима шта и кога смо ми издали, наводе они

Бивша министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић обратила се Социјалистичкој народној партији вечерас у Подгорици на протестном окупљању на један хистеричан и непримјерен начин за једног министра у Влади, наводе из СНП-а.

-Влада која је формирана уз подршку посланика исте те партије коју је прозвала питањем да ли смо ми „већи, бољи часнији људи од Здравка Кривокапића“? У крајње некоректном и националистичком тону поменула је и лидере партија са којима је СНП потписао меморандум. Лажно нас је оптужила да ћемо са лидерима СДП-а и СД-а, који нису потписници Мемдорандума нити су то могли бити, направити будућу Владу- наводе у саопштењу.

Додају:"Баш лидери тих партија, иначе традиционалних коалиционих партнера ДПС-а су омогућили министарки Братић да добије црногорско држављанство под још увијек неразјашњеним околностима. Не сјећамо се оваквих наступа Весне Братић да се као професор на Универзитету побунила против тадашњег министра Шеховића и спровођења његове реформе образовања којој је основни циљ било затирање свега што има везе са српском културом или српском књижевношћи. Не сјећамо се да је дигла свој глас и стала у заштиту српског језика у Црној Гори".

-Ви сте били дио Владе која је са гласовима ДПС-а смијенила министра Владимира Лепосавића. Зашто тада нисте овако пустили ваш љупки глас, као вечерас кад покушавате да нас из СНП-а оптужите да шурујемо са ДПС-ом? Наша бескомпромисна борба са ДПС-ом траје већ 24 године. Не подмећите нам да ћемо са ДПС-ом да формирамо Владу јер је то једино чиме можете да покушате да збуните овај народ и да их позовете да бране ваше фотеље- поручују из СНП-а.

Додају:" Ви сте једна од министара у Влади Здравка Кривокапића када су мучки, иза леђа посланика УРА, Милојко Спајић и Јелена Боровинић Бојовић преговарали са лидерима Албанске алтернативе и Албанске листе, Ником Ђељошајем и Фатмиром Ђеком, да замијене својим гласовима у парламенту посланике покрета УРА што су они часно одбили. И за то сте по ко зна који пут покушали да обманете грађане да се није догодило.

-Не поредите нас са Здравком Кривокапићем јер смо ми часни људи, који држе до договора, поштујемо своју вјеру и нацију и увијек на глас можемо да кажемо ко смо и шта смо, за разлику од Вашег предсједника Владе. Од првог дана, када смо подржали формирање ове ваше Владе, од Здравка Кривокапића смо добили само бројна лажна обећања, прекршене договоре и реваншизам који смо заслужили само тиме што нисмо ћутали на његове испаде и оптужбе на наш рачун. Кад сте на правди Бога оптужили нашег члана за пропусте које није починио, дали смо ријеч да ћете одговарати за то. Ми држимо ријеч, не заборавите то- наводе они.

Додају:"Јадан је покушај да нас осудите за издају изборне воље грађана. Објасните грађанима шта и кога смо ми издали?"

-А ми вама можемо лако да набројимо шта је ваша Влада издала од изборне воље народа у чије име смо дали вама да водите Државу. Нисте потписали Темељни уговор са Српском православном црквом, нисте извршили попис становништва, нисте предложили Закон о нелегално стеченој имовини, Закон о пребивалишту, Закон о бирачком списку, Закон о држављанству као основне предуслове да се очисти бирачки списак од ДПС фантома, нисте смијенили стотине ДПС кадрова са управљачких функција у држави. Нисте јер из тих ваших министарских фотеља у које смо вас ми сјели, користећи полуге власти, оснивате Демохришћанску странку која треба као и до сада да буде уточиште за све ДПС-овце - покајнике-поручују из СНП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:45