Радовић / Фото: Јутјуб, РТВ Будва
23/11/2021 u 21:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Траже се оставке, Будва у блокади: Избио вербални инцидент Демократа и ДФ-а

Радовић још једном подвукао да је став Демократа јасан, те да они неће учествовати у раду парламента

На данашњој сједници СО Будва, која је по хитном поступку била заказана, након утврђивања непостојања кворума, те отказивања рада исте, дошло је до мањег вербалног инцидетна између одборника ДФ-а и одборника Демократа Будве.

Предсједник локалног парламента Kрсто Радовић још једном је подвукао да је став Демократа јасан, те да неће учествовати у раду парламента, преноси РТВ Будва. 

Са друге стране, из редова ДФ-а сматрали су да се на овај начин врши бојкот парламента, тражећи Радовићеву хитну оставку, како би Будва изашла из блокаде.

На самом почетку сједнице прозивком је утврђено присуство само 12 одборника, од чега 11 из редова ДФ-а, чиме је рад сједнице у старту окончан.

Радовић је истакао да је оставку на мјесто одборника са изборне листе Марко Бато Царевић- За будућност Будве поднио Филип Поповић, те да је за исто мјесто мандат потврђен Марку Радуловићу.

Радовић је у свом обраћању истакао да је веома интересантно како су његове колеге из Демократског фронта данас дошле на сједницу, док су ескивирале долазак на свечану сједницу која је одржана јуче.

- Овим су потврдили да ме колеге из ДФ-а данас признању за предсједника Скупштине, док јуче нијесу, иако су антифашистичке тековине нешто пто је извише политике и свих нас, али очигледно је да неки 1944. годину не доживљавају као да смо побиејдили и вољели би да се врати неко друго вријеме. Ја сам своју законску препоруку данас испунио - казао је Радовић.

Радовић је подсјетио да је још у јуну упозоравао колеге из ДФ-а, да ће с обзиром да ДПС бојкотује и одбор и парламент имати недостатак кворума, што се сада покушава спочитати њему, што како истиче није истина.

- Kао доказ имам сву пропратну документацију и апсолутно одбацујем све оптужбе које ми се приписују. Парламентарна већина уколико мисли да се ово настави, мора да сједне и да се договори, а за то постоје јасно изречени услови. Што се мене тиче ја сам себе данашњим зказаивање сједнице скинуо свој дио одговорности - закључио је Радовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 23:26