/ - СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ
29/01/2022 u 13:18 h
Марија ТомићМарија Томић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Демократе: Ако народ стане са протестима, биће почињена велеиздаја

Копривица је истакао да је СПЦ јуче саопштила да су осам представника власти на њихов захтјев имали сусрет са Порфиријем, док је лидер Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић раније казао да је добио позив патријарха за састанак

Посланик  Момо Копривица је казао Демократе уопште не покушаваjу да чуваjу фотеље како им се пребацуjе, већ само да сприjече повратак ДПС-а. Он је истакао да неће подржати ниjедан концепт мањинске владе, додајући да је мањинска влада jедном подржана од стране Демократа и да то више неће чинити jер нема упориште у Уставу.

Он је казао да само у Сjеверноj Кореjи нема протеста, додајући да су управо они одраз демократског друштва.

Демократе су jавно подржале протесте и њихови функционери им присуствуjу.

Копривица је казао да расте народна енергиjа неузаустављива jе и зауставиће политичку корупциjу.

Он је нагласио да је прича око расписаних избора у Беранама и Улцињу показатељ синхронизациjе ДПС и Грађански покрет УРА.

Копривица jе истакао да jе на дjелу покушаj збуњивања jавности. Казао је како су примиjетили,како jе рекао, убачене елементе и детектовали све покушаjе опструкциjе протеста, за коjе каже да ће у недjељу бити jош масовниjи.

- Ако народ стане, починиће се велеиздаjа каква се не памти - оциjенио jе Копривица на конференциjи за медиjе.

Према његовим риjечима, ДПС се ућутала и чека да се врати на позициjу одлучивања. Поручио jе да Демократе не чуваjу фотеље како им се пребацуjе, већ само покушаваjу да сприjече повратак ДПС-а на власт.

- Грађани коjи не желе да прихвате да изда она величанствена изборна побjеда су посљедња линиjа одбране - навео jе Копривица.

Он jе упитао зашто ДПС ћути о одласку вицепремиjера Дритана Абазовића код патриjарха СПЦ Порфириjа, а критиковао jе одлазак предсjедника Владе, називаjући то велеиздаjом.

- Зато што имаjу договор о рушењу власти и договор о пузаjућем повратку у вршење власти - сматра Кошпривица.

Он jе истакао да jе неопходно да се потпише Темељни уговор са СПЦ, наводећи да ће Демократе поштовати оно што договоре надлежне црквене институциjе и извршна власт.

Објаснио је да то је сада прича коjа треба да збуни jавност, како би испод радара прошла прича о формирању нове власти.

-  Онаj коjи има таjне планове не говори истину - навео jе Копривица.

Копривица је истакао да је СПЦ јуче саопштила да су осам представника власти на њихов захтјев имали сусрет са Порфиријем, док је лидер Социјалистичке народне партије (СНП) Владимир Јоковић раније казао да је добио позив патријарха за састанак.

Казао је да је ово је најбољи доказ да су у лажи кратке ноге, а да онај ко спрема повратак ДПС-а на власт се само лажима и обманама може служити.

На питање новинара да ли су спремни да гласаjу за концепт мањинске владе уколико jе не подржи ДПС, Копривица jе одговорио: 

"Прво и основно треба да се обезбиjеде чврсте гаранциjе - не са ДПС-ом. Ми смо већ рекли да нећемо подржати ниjедан концепт мањинске владе. Мањинска влада jе jедном подржана од стране Демократа и више неће то чинити jер нема упориште у Уставу. Мањинска влада може бити само jедан експеримент и параван за ДПС." 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 19:57