/ фото: сједница
09/07/2021 u 12:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Шеснаест канидата за избор четири члана Тужилачког савјета из реда угледних правника

Одбор за за политички систем, правосуђе и управу одржао је 17. сједницу. Утврђена је листа пријављених кандидата на Јавни позив за избор четири члана Тужилачког савјета

Одбор за за политички систем, правосуђе и управу одржао је 17. сједницу. Дневни ред чинила је једна тачка, утврђивање листе пријављених кандидата на Јавни позив за избор четири члана Тужилачког савјета из реда угледних правника.

На јавни позив су се пријавили кандидати Марица Бабовић, Данијела Булатовић,Филип Јововић, Далибор Каварић, Синиша Газивода, Балша Драговић, Елвис Дураковић, Никола Булатовић, Невенка Божовић Јововић, Зденка Перовић, Јован Полексић, Милош Вуксановић, Боривоје Ђукановић, Саво Шофранац, Маја Зековић и Никола Медојевић.

Јавни позив за избор четири мјеста из реда угледних правника у Тужилачком савјету расписан је 21. јуна.

На јавни позив се пријавило се 16 кандидата и то Марица Бабовић, Данијела Булатовић, Никола Булатовић, Невенка Божовић Јововић, Милош Вуксановић, Синиша Газивода, Балша Драговић и Елвис Дураковић.

Документа су доставили и Боривоје Ђукановић, Маја Зековић, Филип Јововић, Далибор Каварић, Никола Медојевић, Зденка Перовић, Јован Полексић и Саво Шофранац.

Посланик Демократског фронта (ДФ) Предраг Булатовић предложио је да на наредној сједници Одбор тражи посебан извјештај о примјени нових законских рјешења, везано за расписане конкурсе у тужилаштву.

Предсједник Одбора Момо Копривица казао је да је сагласан да се о томе расправља на наредној сједници.

На сједници је договорено да се одреди радна група која ће у наредних седам дана провјерити испуњењеност услова пријављених кандидата.

Радну групу ће чинити два члана из владајуће већине и два члана опозиције који ће провјеравати испуњеност услова.

Одбор је одлучио да у комисији из редова опозиције буду посланици Демократске партије социјалиста (ДПС) и Социјалдемокрта, Милош Николић и Борис Мугоша, а из реда већине посланици Покрета за промјене (ПзП) и Демократске Црне Горе, Бранка Бошњак и Момо Копривица.

Копривица је казао да би на сљедећој сједници требало да се одреди и консултативно саслушање пријављених кандидата.

Николић је рекао да у ДПС-у сматрају да нијесу испуњени услови за расписивање конкурса, јер сматрају Закон неуставним.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:25