/ фото: Скупштина Црне Горе
20/05/2021 u 08:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(Видео) Копривица: Критикују нас они којима је битна каса и фотеља

Што прије морамо усвојити буџет, реформе не могу да чекају, казао је Милош Kонатар

Скупштина Црне Горе данас је наставила четврту сједницу Првог редовног засиједања у 2021. години, шести дан. Сједница ће бити настављена у понедјељак, 24. маја 2021. године, са почетком у 12 сати.

- Шестог дана Четврте сједнице Првог редовног (прољећњег) засиједања у 2021. години посланици су завршили обједињени претрес о Предлогу закона о измјенама Закона о порезу на додатну вриједност, Предлогу закона о измјенама и допунама Закона о порезу на доходак физичких лица и Предлогу закона о допунама Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање- саопштено је из Скупштине.

ТОК СЈЕДНИЦЕ:

Посланик Јован Вучуровић казао је, поред осталог, да је Мило Ђукановић спреман на све како би сачувао свој политички утицај, као и то да је спреман да угрози мир у Црној Гори, и да га треба послати у прошлост по закону и Уставу.

- Спреман је да изазове много тога- истакао је Вучуровић.

Казао је да очекује суштинске промјене и да се смијени руководећи кадар у Монстату. Тврди да је тај кадар учествовао у фалсификовању података. Посланик Владимир Јоковић казао је да ће СНП подржати сва три предлога овог закона. Посланик клуба Црно на бијело Милош Kонатар казао је да су буџет за 2021. највише критиковали они људи који су највише доприносили "арчењу и злоупотреби државног новца свих ових година".

- Прошла Влада нам је затворила границе и уништила туристичку сезону. Морамо усвојити буџет јер је прошло превише времена. Нама је буџет потребан, јер не смијемо дозволити да држава буде узрок неликвидности. Што прије морамо усвојити буџет. Реформе не могу да чекају- сматра он.

image
Јован Вучуровић

Посланик Дамир Шеховић казао је да није добро да имамо безличан и неправедан буџет и да неће бити добро уколико нам приходна страна буџета није реална.

- Претходна Влада је на почетку свог мандата укидала бројна социјална давања. Нова Влада, онолико колико може, не водећи рачуна о изборима, излази у сусрет рањивим категоријама становништва. Ових дана нас критикују они којима је били битнија каса и фотеља- истакао је Момо Копривица.

Полсаница Божена Јелушић навела је да је у таквој држави, каква је раније била, затворила своје мало предузеће и да ће подржати овај пакет мјера, али сугерише тражење свих могућих начина да се онемогући снага и моћ узвозних лобија и да се врати извоз и произвидња хране ове државе.

image
Божена Јелушић

- Очајно је стање, то је заслуга претходне власти. Ми имамо, као концепт, помоћ људима који имају највише проблема. Политика се базира на повјерењу, то је оно што је кључно, говорим о буџету. Увијек може боље, али срећни смо због оваквог текста који штити грађане у мејри реалног. Вјерујем министру. Овај економски колапс морамо мјењати корак по корак, једино тако можемо - поручио је Марко Милачић.

Министар Спајић је рекао да су имали идеју о неким мјерама према запошљавању кроз нове компаније. Алекса Бечић казао је да је задовољан што ће посланици изгласати предлоге закона који ће бити подстицај новом запошљавању.

image
Алекса Бечић

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:21