Иван Вујовић: фото - СДП / - Иван Вујовић: фото - СДП
18/07/2021 u 15:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуjовић: Влада ЦГ против Владе ЦГ

Како год, „експертска влада“ тако брзо и успjешно поставља нове стандарде у овоj монтипаjтоновскоj представи, да се не смиjемо зачудити ако брзих дана почну сами себе оптуживати за криминал, истиче Вујовић

Оптужба државног секретара Министарства уређења простора да Влада крши закон везано за избор израђивача Просторног плана Црне Горе и уз то бира понуду коjа jе скупља за 200 хиљада еура, нови jе специфичан бисер у ризници апсурда од милоште назване „експертске владе Црне Горе“, каже Иван Вуjовић, генерални секретар СДП-а.

– То да jедни о другима свашта говоре међусобно се оптужуjући за лоповлук, издаjе и тако редом, то што jедни друге свако мало спремаjу за Спуж или на сметлиште историjе – то jе већ постала дневна рутина. Jавност се навикла као да jедни другима буквално кажу - добар дан, а не се чашћаваjу наjтежим увредама - истиче Вујовић.

Ипак, то позориште се до сада, каже, одвиjало између различитих конституената власти или на релациjи парламентарна већина – Влада.

– Наши експерти, како би се жаргонски рекло, обрћу игрицу па се сада оптужуjу и унутар сопствене куће. Jедан министар и његов први сарадник рекоше како Влада, у коjоj они сjеде, крши закон и тиме ваљда опструира процес просторног планирања тj. избор израђивача Просторног плана – истиче генерални секретар СДП-а.

Да jе ово нормална влада, како каже, логично би се поставило питање одговОрности, или с jедне стране министра и његовог сарадника за нетачну тврдњу, или Владе и њеног првоодговорног премиjера за кршење закона.

– Наравно, под условом да jе наречена тврдња тj. оптужба за рушење правног система стигла до премиjерске адресе у Токиjу, гдjе су некад иначе биле имагинарне источне границе проширеног Душановог царства, чему се премиjер, jелте, некад тако дивио.

Како год, „експертска влада“ тако брзо и успjешно поставља нове стандарде у овоj монтипаjтоновскоj представи, да се не смиjемо зачудити ако брзих дана почну сами себе, и персонално оптуживати, за криминал, корупциjу и кршење закона. У овоj оргиjи бесмисла и томе морамо бити наредни – закључује генерални секретар СДП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:26