( / - (FOTO: TVCG)
02/08/2023 u 17:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vuksanović: U slučaju da ZBCG bude u Vladi, HGI neće biti njen dio

Imali smo dobar i sadržajan razgovor. Iskazali smo svoj stav. Nismo kazali ništa novo, samo sam podsjetio na demokratski standard i sa te strane Spajić ima našu podršku da dobije mandat, zaključio je Vuksanović

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) neće pristati da bude dio izvršne vlasti, ukoliko koalicija "Za budućnost Crne Gore" bude u Vladi, saopštio je danas nakon sastanka na Cetinju lider HGI Adrijan Vuksanović.

- HGI se vodi određenim principima i vrijednostima, pa nismo spremni da stavimo moratorijum na određene kategorije. Potpuno je legitimno da imamo različita mišljenja i to je dio političkog pluralizma. Ali, shodno našim politikama, politika ZBCG nije komplementarna. Tako da ukoliko oni budu u Vladi, mi nećemo pristati da budemo dio izvršne vlasti - kazao je Vuksanović, prenosi portal RTCG.

Dodao je takođe da lideru Pokreta Evropa sad Milojko Spajić treba dati priliku da formira Vladu.

- Imali smo dobar i sadržajan razgovor. Iskazali smo svoj stav. Nismo kazali ništa novo, samo sam podsjetio na demokratski standard i sa te strane Spajić ima našu podršku da dobije mandat - zaključio je Vuksanović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 02:25