/ -Фото: МЈУ
04/11/2021 u 11:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За борбу против говора мржње развијати медијску писменост

У фокусу Министарства јавне управе, дигиталног друшта и медија је стварање повољних услова и подстицајних мјера за привлачење дигиталних номада, развој и удруживање снага ИЦТ и јавног сектора, а процес дигиталне трансформације потребно је водити уз оснаживање професионалаца и афирмацију људских ресурса.

То је поручила министарка јавне управе дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић, на састанку са државном секретарком у кабинету предсједника Владе Словеније Полоном Рифељ.

На заједничком састанку било је ријечи о развоју дигитализације у функцији економије, посебно у дијелу привлачења дигиталних номада и развоју и удруживању снага ИЦТ и јавног сектора, као и плану развоја локалног ИЦТ тржишта.

- Министарство ће бити посвећено и развоју локалног ИЦТ тржишта, и у том смислу искуство Словеније нам је веома драгоцјено. Процес дигиталне трансформације потребно је водити уз оснаживање професионалаца и афирмацију и његовање људских ресурса - казала је Срзентић.

Договорено је конкретизовање сарадње на пољима од обостраног интереса. 

Срзентић се, током званичне посјете Словенији, састала и са министром културе Васком Симонитијем.

Информисала је саговорника о припреми прве медијске стратегије у Црној Гори, унапређењу медијских закона, као и оперативном успостављању Фонда за медијски плурализам.

Симонити је представио активности у области медија, које се доминантно ослањају на припрему кључних прописа, и то Закона о медијима, Закона о јавном сервису, као и Закона о аудио визуелним медијским услугама.

Указао је да Фонд за медијски плурализам у Словенији већ годинама функционише, те истакао да ће са Црном Гором подијелити добра искуства у том сегменту.

Саговорници су оцијенили да је за борбу против говора мржње и дезинформација веома важно развијати медијску писменост.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:53