Никола Балтић / - VLADO PAVICEVIC
08/12/2021 u 13:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За будућност Мојковца: Најјачи конституент увијек даје предсједника Општине

Политика ове коалиције је добила повјерење највећег дијела наших грађана, те сходно томе све остале политичке комбинације би представљале експеримент и не би одржавале вољу грађана и дух демократије, каже Балтић

У име Нове српске демократије и коалиције „За будућност Мојковца“ желим да истакнем да ће наша коалиција након величанствене побједе на локалним изборима који су одржани у недјељу, 5. децембра, и сјајног резултата, одмах иницирати разговоре са нашим коалиционим партнерима како би се што прије формирала локална власт у Мојковцу, каже Никола Балтић, предсједник ОО Нове српске демократије.

- Разлога за чекање нема, а изгубљених 16 година под влашћу Демократске партије социјалиста намећу нам обавезу да што прије и хитније формирамо нову локалну власт. Наша коалиција је пред грађанима Мојковца изашла са јасно дефинисаним циљем – побједа у Мојковцу и носиоцем листе Веском Делићем, кога смо у кампањи и представљали као будућег предсједника Општине Мојковац, што су подржали и грађани Мојковца, па смо освојили половину мандата од неопходне локалне парламентарне већине. Ова политика је и добила повјерење највећег дијела наших грађана, која даје неспорни легитимитет нашој листи као најјачој у локалном парламенту, те сходно томе све остале политичке комбинације би представљале експеримент и не би одржавале вољу грађана и дух демократије - каже Балтић.

Истиче да су и примјери у Никшићу и Херцег Новом показали како се спроводе демократски принципи и формира локална власт, гдје најјачи конституент увијек даје предсједника Општине.

- У погледу медијских наступа наших будућих партнера у локалној власти у Мојковцу, сматрам да су исти политички легитимни и да представљају надоградњу преговарачког потенцијала. Међутим, желим да истакнем да два није више од осам, те да да сваки одборнички мандат од 17 колико смо их као опозиција освојили вриједи једнако, односно да сваки глас дат побједничким листама вриједи исто - истиче предсједник ОО Нове.

Сматрам да нема потребе за даљим саопштењима, већ да је неопходније што прије сјести за сто, изабрати најбоља рјешења, искористити кадровске потенцијале свих побједничких листа и кренути у опоравак Мојковца, а онда у медијима изаћи са коначним рјешењима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 18:49