Бојан Зековић / - SDP
22/09/2021 u 16:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зековић: Од “експертске” до Вучићеве Владе

Табела по којој су подијељене све функције по дубини, а за коју су лагали да је измишљена, попуњена је до задњег партијским кадровима, сматра он

Напокон смо и од самог премијера добили признање очигледног - екстремне неуспјешности Владе, коју је како и премијер тврди неопходно промјенити, сматра  Бојан Зековић потпредсједник СДП.

-Погазили су све тачке споразума који су потписали, изузев пар које нијесу само формално. Промјену симбола којих као да се стиде, али их не могу промјенити јер је неопходан референдум и повлачење признавања Косова које искључиво кријући смију поменути. Накарадне праксе бивше власти су не само настављене, него често и унапријеђене. Потпуно су пале маске и нова власт - по пракси коју спроводи врло стара, више и не покушава да нас заварава причом о прекиду партијског запошљавања и непотизма, меритократији и принципијелности – својим верзијама ДПС фабрика чоколаде-наводи он.

Додаје: "Умјесто прокламоване деполитизације, она је унапријеђена - сам премијер тврди да је “ДФ добио по дубини све што је тражио”. Табела по којој су подијељене све функције по дубини, а за коју су лагали да је измишљена, попуњена је до задњег партијским кадровима".

-Умјесто обећане професионализације и потписа да “неће спроводити реваншизам по политичком или било ком другом основу” разријешили су буквално све директоре образовних установа. И то је мало, већ за руководиоце институције културе увозимо чланове профашистичког удружења – Двери. Умјесто “брже интеграције у ЕУ”, тај процесс је потпуно заустављен и нико из власти га више и не помиње. Прије годину су тврдили да би улазак ДФ-а у власт штетио западном путу, сада очекујемо објашњење како су управо анти–НАТО и анти–ЕУ активисти најбољи да воде процесс интеграција у те организације. Од приче о “експертској Влади” су “остали само дугмићи”, а појашњење да “то што је неко партијски функционер не мора да значи да није експерт” увод је у објашњавање експертских капацитета Андрије Мандића и Милана Кнежевића-наводи он.

Додаје: "Умјесто “приступања ЕУ”, “добросусједских односа”, “учешће у власти мањинских партија”, ће, логично, најсигурније обезбиједити подржаваоци геноцида у Сребреници. Као што ће секуларни карактер и НАТО гарантовати СПЦ, за коју ректор тврди да је највиталнија проруска организација".

-Умјесто “потпуне транспарентности” од јавности се, често и од посланика власти, крију подаци о задужењу, о хеџингу, о оснивању ТО Монтенегро, о једнократним социјалним давањима уочи избора.Умјесто развоја, имамо снажан пад инвестиција, енормни раст броја незапослених, за чак 10.000, а капитални буџет се остварује на нивоу од свега 30%. Сада је како је и најавио Милан Кнежевић “вријеме за наву фазу”. Нека се спреми УРА. Здравко Кривокапић потпуно отворено саопштава спремност да све своје “апостоле” који нијесу по укусу ДФ-а, “прода” за своју фотељу и обећање да неће излазити пред грађане, односно да нема избора још три године-сматра он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:13