Данијел Живковић / - фото: ДПС
24/03/2022 u 15:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Живковић: Калкуланти у Влади брину о реjтингу своjе странке у Беранама, држава их не интересуjе

Наша држава и њени грађани су постали таоци експерата коjи избjегаваjу своjе обавезе покушаваjући да помогну Кривокапићевоj породичноj странци да пређе цензус у Беранама, казао је Живковић

Отказивање сjеднице Владе Црне Горе коjа jе била планирана за данас, због, како jе то наведено, одсуства одређеног броjа министара, своjеврсан jе скандал и наjблаже речено срамота, поручио је посланик Демократске партије социјалиста Данијел Живковић.

Он је казао да политички опортунизам, мањак храбрости и политичке зрелости да се усагласе и имплементираjу одлуке Европске комисиjе коjе се односе на санкциjе Русиjи због агресиjе на Украjину, производи несагледиве посљедице по Црну Гору.

- Наша држава и њени грађани су постали таоци експерата коjи избjегаваjу своjе обавезе покушаваjући да помогну Кривокапићевоj породичноj странци да пређе цензус у Беранама, а у исто вриjеме зазирући од клетви своjих ментора коjи су рекли да живо месо отпадне са оног ко изда Русиjу. Jадно jе што Кривокапић и његови експерти овим своjим понашањем издаjу и Црну Гору и њене грађане и моралну вертикалу и традициjу ове државе коjа jе увиjек у историjи знала да се одреди према добру и злу - истакао је Живковић.

Додаје да је за сваког здравомислећег човjека, зло кад се нападне суверена држава, кад се убиjаjу цивили, жене, дjеца, кад се гранатираjу стамбене зграде.

- Срамно jе да калкуланти у Влади налазе разлоге да избjегну своjу одговорност на наjбизарниjе начине: од егзотичног путовања Александра Стиjовића у Сенегал до наjављеног данашњег учешћа Здравка Кривокапића и Jакова Милатовића на предизборном скупу изборне листе „Беране сад“ - рекао је посланик ДПС-а Живковић.

Он поручује да у моменту када jе животни стандард грађана озбиљно урушен, када представници владаjуће већине незаказивањем Редовне сjеднице Скупштине врше институционалну блокаду државног система, Влада Црне Горе у свом техничком мандату постаjе институциjа коjа тенденциозно блокира систем, очигледно по нечиjем налогу.

- Узгред, када знамо да су се претходног пута умало потукли, можда и по њих лично и паметно што се данас ниjесу ни састали - закључио је Данијел Живковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 21:01