/ - Данијел Живковић
17/11/2021 u 15:51 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Живковић: Немате храбрости да оборите Владу, Радуновић: Постоjи разлог што смо се умирили

Живковић jе подсјетио на сцене из парламента када су посланици ДФ-а ломили инвентар, бацали Устав и покушавали да опструишу изгласавање закона

Посланик Демократске партиjе социjалиста (ДПС) Даниjел Живковић поручио jе данас у парламенту посланику Демократског фронта (ДФ) Славену Радуновићу да таj политички блок нема храбрости да покрене питање неповjерења Влади Здравка Кривокапића.

- Jа се само питам jедно, господине Радуновићу? Колико jе остало храбрости ДФ-у на скали од jедан до десет - упитао jе Живковић, на шта jе Радуновић одговорио: "200".

Живковић jе наставио подсjећањем на сцене из парламента када су посланици ДФ-а ломили инвентар, бацали Устав и покушавали да опструишу изгласавање закона.

- Било jе ту, ипак, храбрих људи, коjи су бацали сузавац. Гдjе су ти лjуди сад? - упитао jе Живковић.

Он jе подjсетио да jе лидер ДФ-а Милан Кнежевић у парламенту, приликом гласања о разрjешењу министра правде Владимира Лепосавића, да Здравко Кривокапић више ниjе предсjедник ове Владе.

- Колико jе протекло од тада? Шест мjесеци. Шта сте рекли за попис? Ако закон не буде у скупштинскоj процедури до септембра ова Влада више не постоjи. Шта се десило? Влада постоjи, и те како. Она ради своj посао и узима Вам бираче са своjом странком. Зато сам питао гдjе jе нестала храброст Демократском фронту да покрене питање неповjерења Владе и да поручи Кривокапићу: "Ниjесте више премиjер, ниjесте више ова Влада, гласаћемо за смjену" Немате храбрости, остало jе ништа - поручио jе Живковић.

Он jе подсjетио на риjечи Радуновића да ово ниjе нормална власт.

- Ниjе. Ово jе изнуђена власт, зашто сте пристали на то - упитао jе Живковић.

Посланик ДФ-а jе одговорио да jе илузорно да се прича о храбрости тог политичког савеза.

- Нико никада у овоj држави, ни у оноj приjе 1905. године, ниjе показао толико храбрости као ДФ. Ту чињеницу памти народ. И зна да кад се ми умиримо за тако нешто постоjи разлог. Храброст jе jедна, а мудрост друга. Полако, ми кад будемо мислили да нама одговара, а не вама, знаћемо коjе потезе да повучемо - одговорио jе Радуновић.

Он каже да нема никакав проблем да трпи увреде као због изjава о рукометашицама Црне Горе.

- Причам онако како jесте. Мало ме вриjеђа што на начин, коjи личи поселу или неком вашару, покушавате да увучете руководство ДФ-а у комбинациjе и свађе и доказивање Вама како смо храбри. Никада ништа што вама одговара нећемо направити. Осим ако кажете да jе ДФ наjболjи и да треба да буде на власти, онда ћу Вас подржати - додао jе Радуновић.

Он jе рекао да све док млади функционери ДПС-а не покажу да се стиди стариjих, уклjучуjући предсjедника странке, неће моћи да буду партнер ДФ-у за било какав разговор.

- Очигледно некима другима можете - заклjучио jе Радуновић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:27