Владимир Чађеновић и др Срђан Медан / - КЦЦГ
22/03/2022 u 08:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦЕДИС наставља са донацијама Клиничком центру

Донирана средства су намијењена Клиници за гинекологију и акушерство и Клиници за очне болести

Црногорски електродистрибутивни систем (ЦЕДИС) донирао је близу осам хиљада еура за потребе Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ). Ово је још једна у низу вриједних донација ЦЕДИС-а нашој установи, а донирана средства су намијењена Клиници за гинекологију и акушерство и Клиници за очне болести. ЦЕДИС је од 2017. године, укључујући и овогодишње донације, Клиничком центру донирао преко 160 хиљада еура. 

Поводом донације, Владимир Чађеновић, извршни директор ЦЕДИС-а уручио је чекове др Срђану Медану, директору Клинике за гинекологију и акушерство, и офталмологу др Биљани Стијовић са Клинике за очне болести. Чађеновић је том приликом истакао чврсту ријешеност менаџемнта ЦЕДИС-а у правцу наставка успјешне сарадње са Клиничким центром.

image

Владимир Чађеновић и др Биљана Стијовић

- КЦЦГ

„Лично сматрам да је брига за заједницу чије ресурсе користимо пословни, али и етички императив, управо због тога и подржавам овај вид улагања. ЦЕДИС је стабилна државна компанија, зато је и наша обавеза према здравственим установама посебно изражена. Приликом планирања активности као приоритете годинама уназад истичемо здравство, образовање, спорт и бригу за животну средину. Такође, водимо рачуна да су пројекти брижљиво планирани, а сарадња и подршка стабилна. Однос који смо изградили са Клиничким центром је управо такав, усмјерен на дугорочне и значајне пројекте који су у интересу свих грађана Црне Горе.“

Др Медан се захвалио ЦЕДИС-у подсјећајући да ово није прва донација ове компаније Клиници на чијем је челу и КЦЦГ-у.

“Уплаћена средства ћемо употребити за набавку опреме потребне Дневној болници Клинике за гинекологију и акушерство, чиме ће се побољшати квалитет и омогућити боља доступност услуга коју наша Клиника пружа пацијенткињама. Надам се да ће се успјешна сарадња бити настављена и у будућности”, казао је др Медан. 

Др Стијовић је казала да ће донирана средства бити утрошена за набавку неопходног мобилијара на Клиници за очне болести.

„Ова донација, на којој смо неизмјерно захвални ЦЕДИС-у, омогућиће нам набавку неопходног мобилијара од којег посебно издвајамо набавку столица за једнодневну микрохирургију. Медицина захтијева континуирану набавку опреме, чиме се омогућава љекарима да благовремено уводе и спроводе савремене методе лијечења. У нашој Клиници је највише заступљена једнодневна хирургија, зато нас офталмологе посебно радује набавка наведених столица. Поносни смо што је ова филантропска компанија препознала потребе наших пацијената и нас љекара и овога пута опредиједила донацију нашој Клиници. Још једном се искрено захваљујем у име пацијената и комплетног особља Клинике за очне болести“, казала је др Стијовић.

Подсјећамо да је ЦЕДИС потписник Споразума са Клиничким центром, који подразумијева обавезу да се до 2023. на годишњем нивоу овој здравственој установи донира износ од 25 хиљада еура. Донације, реализоване претходних година утрошене су за изградњу Бабy фриендлy одјељења на Клиници за гинекологију и акушерство, набавку педијатријског кардиолошког ултразвука за потребе Института за болести дјеце, шприц пумпи за потребе Клинике за анестезију, као и за адаптацију Клинике за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:48